Evenimentul zilei

Dum01192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Iranul susține că sancţiunile americane afectează lupta antiteroristă

Iranul susține că sancţiunile americane afectează lupta antiteroristă

10 Iulie 2019 - 

Sancţiunile economice americane subminează eforturile Iranului în lupta sa de combatere a terorismului şi a crimei organizate, a afirmat marţi, în Consiliul de Securitate, ambasadorul iranian la Naţiunile Unite, Majid Takht Ravanchi, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Suntem hotărâţi să ne continuă eforturile de combatere a teroriştilor şi a traficanţilor de droguri”, a subliniat diplomatul iranian în cadrul unei dezbateri privind ameninţările la adresa păcii mondiale şi legăturile dintre terorism şi crima organizată.

În acest scop însă, „comunitatea internaţională trebuie să ajute Iranul, bineînţeles necondiţionat, fără discriminări sau politizare”. În această privinţă, „sancţiunile unilaterale au consecinţe nefaste asupra eforturilor noastre de a contracara terorismul şi crima organizată”, a susţinut Majid Takht Ravanchi.

„Ţările care impun astfel de sancţiuni ilegale trebuie să ştie că politica lor slăbeşte serios eficacitatea eforturilor luptei împotriva drogurilor”, a insistat ambasadorul iranian la Naţiunile Unite.

Iranul a renunţat de curând la mai multe angajamente asumate prin acordul nuclear internaţional din 2015, riscând să fie supuse, din nou, unor sancţiuni internaţionale.

Statele Unite, care s-au retras din acest acord în 2018, au crescut în ultimele luni numărul măsurilor economice coercitive aplicate regimului de la Teheran.

„Suntem conştienţi de ameninţarea gravă pe care o reprezintă grupările teroriste în regiunea noastră”, a mai afirmat Majid Takht Ravanchi, care a precizat că sprijinul acordat de ţara sa Irakului şi Siriei vine ca răspuns la "cererea lor în lupta împotriva grupărilor teroriste cele mai periculoase".

AFP aminteşte că statele occidentale acuză în mod regulat Iranul că destabilizează regiunea Orientului Mijlociu, în special prin susţinerea unor grupări armate, în cazul Libanului, sau a unor grupări rebele, în cazul grupării Houthi din Yemen. 

Lasă un comentariu