Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Un marş paşnic de protest a degenerat într-o ciocnire violentă cu forţele de ordine în Hong Kong

Un marş paşnic de protest a degenerat într-o ciocnire violentă cu forţele de ordine în Hong Kong

25 August 2019 - 

Poliţia din Hong Kong a arestat 29 de persoane, sâmbătă seara, după ce un marş paşnic de protest a degenerat într-o ciocnire violentă cu forţele de ordine, în cea de-a 12-a săptămână de demonstraţii antiguvernamentale, transmit Reuters şi dpa.

Arestările au avut loc după ce protestatarii au construit baricade în apropierea unei secţii de poliţie într-un district industrial din Kowloon şi au aruncat pietre şi sticle incendiare spre forţele de ordine.
Confruntările au continuat până spre miezul nopţii de sâmbătă spre duminică după ce manifestanţii s-au retras într-o zonă rezidenţială din Kowloon.
La finalul săptămânii trecute, 1,7 milioane de persoane au protestat paşnic în Hong Kong împotriva guvernului local.
Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.
Lidera executivului local, Carrie Lam, a anunţat în urmă cu câteva zile că este favorabilă creării unei ''platforme pentru dialog'' cu protestatarii, deşi a oferit puţine detalii despre modul de punere în practică a acestui plan.

Lasă un comentariu