Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Regatul Unit va avea un acord comercial important cu SUA după Brexit

Regatul Unit va avea un acord comercial important cu SUA după Brexit

25 August 2019 - 

Regatul Unit va avea un acord comercial important cu SUA după Brexit, a declarat duminică, la Biarritz (sud-vestul Franţei), preşedintele american Donald Trump în timpul primei sale întâlniri tete-a-tete cu premierul britanic Boris Johnson după preluarea mandatului de către acesta din urmă, transmit AFP şi Reuters.

''Este omul de care e nevoie pentru această funcţie'', a spus Trump referindu-se la Boris Johnson, cei doi luând parte în aceste zile la summitul G7 de la Biarritz.
Liderul american şi-a exprimat speranţa că negocierile cu Londra se vor desfăşura ''destul de rapid'' şi a promis că acordul cu britanicii va fi ''unul foarte mare, mai mare decât a fost vreodată''.
Donald Trump a adăugat că aliaţii (celelalte ţări din G7, n.red.) ''respectă războiul comercial'' dintre SUA şi China şi a subliniat că pentru moment nu intenţionează să declare urgenţă naţională referitoare la comerţul cu China, deşi acest scenariu nu poate fi exclus.
La rândul său, şeful executivului britanic a spus că SUA şi Regatul Unit vor încheia un ''acord fantastic după ce obstacolele vor fi depăşite''.
El a menţionat că Londra susţine ''pacea comercială'' şi nu este în favoarea suplimentării tarifelor. ''Îl felicit pe preşedinte pentru tot ce realizează economia americană, este fantastic să vedem acest lucru'', a spus Boris Johnson.
Johnson şi Trump au convenit că sistemul de sănătate britanic (NHS) nu va fi inclus în niciun acord comercial încheiat între SUA şi Regatul Unit.

Lasă un comentariu