Evenimentul zilei

Mie01292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Serghei Riabkov: Am observat în mai multe rânduri în trecut că permutările din administraţia americană nu aduc nicio îmbunătăţire

Serghei Riabkov: Am observat în mai multe rânduri în trecut că permutările din administraţia americană nu aduc nicio îmbunătăţire

11 Septembrie 2019 - 

Rusia "nu are nicio aşteptare" după demiterea de către preşedintele american Donald Trump a consilierului său de securitate naţională, John Bolton, a transmis miercuri un ministru adjunct al afacerilor externe, Serghei Riabkov, potrivit AFP şi Reuters.

"Am observat în mai multe rânduri în trecut că permutările din administraţia americană nu aduc nicio îmbunătăţire. De aceea, nu avem nicio aşteptare", a declarat Riabkov pentru agenţia rusă de presă RIA.
"Noi judecăm după acţiuni, nu după declaraţii sau intenţii. Când vom vedea progrese, atunci vom putea spune că ceva s-a schimbat", a adăugat ministrul rus.
Donald Trump a anunţat marţi seară, printr-o simplă postare pe Twitter, demiterea lui John Bolton, cu care era în dezacord asupra mai multor subiecte de politică externă, de la Iran şi Afganistan la Coreea de Nord şi Rusia.
Bolton, cunoscut drept un 'hawk'' ("şoim" - termen care îi desemnează pe adepţii unei linii dure în politica externă americană - n.red), a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump de la venirea acestuia la putere şi s-a remarcat prin presiunile exercitate asupra preşedintelui de a fi mai ferm în chestiuni precum abordarea faţă de Coreea de Nord.

Lasă un comentariu