Evenimentul zilei

Lun12092019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe SUA vor trimite trupe în Arabieia Saudită

SUA vor trimite trupe în Arabieia Saudită

21 Septembrie 2019 - 

Statele Unite vor trimite militari pentru a întări capacitatea de apărarea anti-aeriană şi anti-rachetă a Arabiei Saudite şi vor accelera vânzările de echipamente militare către aceasta țară şi către Emiratele Arabe Unite, transmite RRA.

Decizia a fost anunţată după atacuri asupra industriei petroliere saudite care au redus la jumătate capacitatea de producţie a acesteia. Atacurile au fost revendicate de miliţia rebelilor Houthi din Yemen, dar atribuite Iranului de Washington şi Riad.
Secretarul Apărării, Mark Esper, a anunțat aseară, într-o conferință de presă, că președintele Trump a răspuns solicitării Arabiei Saudite privind acordarea de asistență internaţională pentru apărarea infrastructurii sale vitale şi prevenirea unei escaladări a atacurilor iraniene împotriva instalațiilor sale petroliere.
Mark Esper: Răspunzând cererii regatului, președintele a aprobat desfășurarea de forțe americane, care vor fi de natură defensivă şi se vor concentra în primul rând asupra apărării aeriene și antirachetă. Vom accelera, de asemenea, trimiterea de echipamente militare Regatului Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite, pentru creșterea capacității lor de a se autoapăra.
Şeful Pentagonului a explicat care sunt obiectivele sprijinului militar acordat saudiților și Emiratelor Arabe Unite.
Mark Esper: În primul rând, acela de a trimite un mesaj clar că Statele Unite îşi sprijină partenerii din regiune. În al doilea rând, pentru a asigura circulaţia liberă a resurselor necesare susținerii economiei globale. Şi în al treilea rând, pentru a ne demonstra angajamentul față de apărarea ordinii internaționale, bazată pe reguli. După cum a afirmat clar președintele, nu vrem un conflict cu Iranul. Acestea fiind spuse, avem mult mai multe opțiuni militare la îndemână dacă va fi necesar.

Lasă un comentariu