Evenimentul zilei

Ma08112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Atac cu maşină-capcană în Siria la frontieră cu Turcia

Atac cu maşină-capcană în Siria la frontieră cu Turcia

02 Noiembrie 2019 - 

Cel puţin 15 oameni au fost ucişi, dintre care majoritatea copii, într-un atac cu maşină-capcană care a avut loc sâmbătă în oraşul sirian de frontieră Tal Abyad, care se află sub controlul forţelor turce, informează dpa.

Explozia, care a avut loc în exteriorul unei benzinării, s-a soldat şi cu rănirea a 30 de persoane, majoritatea grav, a precizat o sursă medicală pentru dpa. Potrivit aceleiaşi surse, maşina avea cantităţi mari de explozivi, iar explozia a provocat pagube însemnate magazinelor şi maşinilor parcate în vecinătate.
Turcia şi aliaţii săi insurgenţi sirieni au cucerit Tal Abyad şi alte zone după ce Ankara a lansat o ofensivă militară în nord-estul Siriei, la 9 octombrie, împotriva Forţelor Democrate Siriene (SDF) care sunt dominate de Unităţile pentru Apărarea Poporului (YPG) ale combatanţilor kurzi.
Ministerul Apărării al Turciei a anunţat decesul a 13 oameni şi rănirea altor circa 20 şi a acuzat imediat pentru acest atac YPG, precum şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care duce vreme de decenii o luptă de gherilă în Turcia.

Lasă un comentariu