Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe S-a încercat ASASINAREA lui Emmanuel Macron: Cine a vrut să îl UCIDĂ?

S-a încercat ASASINAREA lui Emmanuel Macron: Cine a vrut să îl UCIDĂ?

16 Noiembrie 2019 - 

O rețea de ultra-dreapta se află în arest pentru tentativa de asasinarea a președintelui francez Emmanuel Macron, în noiembrie 2018, la festivitățile legate de Centenarul Primului Război Mondial.

Doi bărbați, în vârstă de 30 și 45 de ani, au fost acuzați vineri ca parte a investigației privind tentativa de asasinat care l-a vizat pe Macron.

Ei sunt membri ai rețelei numită „Les Barjols” sau „Banda autohtonă”, cu referire la numele dat legionarilor francezi dislocați în Mali. Dar, în spatele patriotismului de fațadă, spun serviciilor antiteroriste franceze, se ascunde o rețea de ultra-dreaptă gata să comită acțiuni violente.

La un an de la prima arestare, Direcția Generală de Securitate Internă (DGSI) a arestat luni dimineață doi noi suspecți în ancheta tentativei de asasinare a lui Emmanuel Macron la festivitățile Centenarului Primului Război Mondial.

Cei doi bărbați au fost arestați în Moselle și au compărut vineri în fața unui magistrat de instrucțiune pentru rechizitoriul ce acuză „conspirație teroristă criminală”.

Lasă un comentariu