Evenimentul zilei

Sam08152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe A fost pus în aplicare acordul Putin-Zelenski

A fost pus în aplicare acordul Putin-Zelenski

29 Decembrie 2019 - 

Forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei au început schimbul de prizonieri în urmă căruia toţi prizonierii rămaşi după cinci ani de conflict vor reveni acasă, a anunţat duminică biroul preşedinţiei ţării, transmite Reuters.

Acordul a fost convenit în decembrie, la Paris, de preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie News.ro.
Schimbul are loc la un punct de control din apropierea oraşului industrial Horlivka, din regiunea Doneţk.
Agenţia de presă rusă RIA a relatat, citând un oficial local din auto-declarata Republică Populară Doneşk, că Kievul va preda 87 de separatişti, iat Doneţkul va preda 55 de luptători pro-guvernamentali.
Forţele Kievului s-au luptat cu separatiştii din regiunea Donbass din estul Ucrainei din 2014, într-un conflict în care şi-au pierdut viaţa 13.000 de persoane. Lupte sporadice continuă şi în prezent, în pofida unui acord de încetare a focului.
Între Kiev şi rebeli au mai avut loc câteva schimburi de prizonieri. În ultimul astfel de schimb, efectuat în decembrie 2017, Ucraina a predat circa 300 de prozonieri separatiştilor pro-ruşi, şi a primit la schimb circa 70 de prizonieri.

Lasă un comentariu