Imprimă această pagină

Geng Shuang: Organizaţiile media care propagă discriminarea rasială şi denigrează China trebuie să plătească pentru asta

20 Februarie 2020 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aceasta a dus la deciziei Beijingului de a retrage acreditarea corespondenţilor publicaţiei americane Wall Street Journal, informează Reuters.

Într-o conferinţă de presă, Geng Shuang a spus că Beijingul nu este interesat de modul cum este împărţită activitatea la Wall Street Journal, el răspunzând astfel unei întrebări privind măsura luată de autorităţile chineze împotriva jurnaliştilor WSJ, care nu au avut nicio implicare în publicarea unui editorial pe care guvernul chinez l-a considerat ofensator.
''Există numai o organizaţie media numită WSJ (Wall Street Journal) şi ea trebuie să îşi asume responsabilitate pentru ce a afirmat şi a făcut'', a explicat reprezentantul diplomaţiei chineze.
China anunţase că se opune ferm noilor reguli impuse de SUA împotriva a cinci entităţi mediatice controlate de guvernul şi Partidul Comunist chinez şi a atenţionat că îşi rezervă dreptul de a riposta la acţiunile Washingtonului.
"SUA s-au lăudat întotdeauna cu libertatea presei. Însă americanii se amestecă în buna funcţionare a mass-media chineze din SUA şi le perturbă activitatea. Ne rezervăm dreptul de a da SUA replica în acest caz", afirmase Geng Shuang.
El a anunţat că Beijingul a revocat acreditările de presă pentru trei jurnalişti ai Wall Street Journal după ce publicaţia a refuzat să prezinte scuze pentru un editorial în care China este calificată drept "omul cu adevărat bolnav al Asiei".

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite