Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Coronavirusul s-a extins și la Milano, al doilea mare oraș din Italia, dar și la Torino

Coronavirusul s-a extins și la Milano, al doilea mare oraș din Italia, dar și la Torino

23 Februarie 2020 - 

Conform medicilor, 60 de infecții au fost raportate în Peninsulă.

La doar câteva ore după ce a fost semnalat primul caz de coronavirus din Milano, medicii italieni au anunțat un al doilea pacient cu Covid-2019 în oraș. Este vorba despre un localnic din Mediglia, o suburbie din sudul zonei metropolitane. Pacientul era internat la Spitalul Melegnano, iar, după confirmare, doctorii au decis transferarea lui la Spitalul Sacco.
Primul caz de coronavirus din Milano e al unui pacient în vârstă de 78 de ani, din Sesto San Giovanni, o suburbie a orașului. Bătrânul este internat de o săptămână la Spitalul San Raffaele.  Confirmarea că are Covid-19 a venit însă abia sâmbătă seară.
În spital s-a declanșat acum o adevărată alertă. Medicii încearcă să afle cine sunt doctorii, asistentele medicale și pacienții cu care bătrânul a intrat în contact în această perioadă de spitalizare.
De asemenea, oficialii din Milano evaluează dacă trebuie să impună măsuri excepționale în fața pericolului coronavirusului.
La Torino, a fost confirmat cu Covid-19 un bărbat de 40 de ani, care a fost spitalizat la Amedeo di Savoia. La izolare au fost internați și soția, dar și cei doi copii ai pacientului.
Bărbatul a fost în contact cu ruda unei persoane infectate din Lombardia.
La nivelul Italiei au fost raportate 59 de cazuri, conform informațiilor transmise sâmbătă seară. Sunt cu 8 mai multe față de bilanțul furnizat în cursul după-amiezii.
Cele mai multe cazuri sunt în Lombardia, 46, între care și doi medici. Alte 12 cazuri sunt în regiunea Veneto, iar 1 în Piemont.

Lasă un comentariu