Evenimentul zilei

Mie07082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Cazuri noi de coronavirus depistate astăzi în mai multe țări de pe mapamond

Cazuri noi de coronavirus depistate astăzi în mai multe țări de pe mapamond

26 Februarie 2020 - 

Grecia a confirmat primul său caz de coronavirus, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, informează agerpres.ro.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani care s-a întors recent în Grecia după o călătorie într-o zonă din nordul Italiei, a declarat Sotiris Tsiodras, reprezentant al Ministerului Sănătăţii elen.
''Este în stare bună de sănătate şi este monitorizată de o echipă de colegi excepţionali din Salonic'', a adăugat oficialitatea citată.
Autorităţile sunt în plin proces de identificare a persoanelor cu care a intrat în contact femeia, iar cei aflaţi în imediata ei proximitate vor fi izolaţi, a spus Tsiodras.
Şi Algeria a confirmat primul caz de coronavirus, cel al unui cetăţean italian care a ajuns în ţară pe 17 februarie, a transmis televiziunea de stat.
Bărbatul fost plasat în carantină, a anunţat televiziunea de stat, care a citat Ministerul Sănătăţii din Algeria.
Primul caz de coronavirus a fost confirmat şi de autorităţile din landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei, după ce un un bărbat în vârstă de 25 de ani care a fost recent la Milano a fost testat pozitiv.
Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătăţii din land a anunţat că bărbatul, care probabil s-a infectat în timpul unei vizite în Italia, au contactat autorităţile germane după ce a avut simptome asemănătoare gripei. El va fi dus în cursul serii la un spital, unde
va fi izolat şi tratat, a adăugat ministerul.
''Persoanele care au venit în contact cu pacientul vor fi izolate la domiciliu şi starea lor de sănătate va fi verificată în fiecare zi'', a menţionat sursa citată. ''Imediat ce o persoană cu care a avut contact prezintă simptome, aceasta va fi izolată în spital'', a adăugat sursa citată.
Şi autorităţile sanitare din Brazilia au informat marţi că au detectat ceea ce ar putea fi primul caz de coronavirus din ţară, dar au precizat că urmează să fie efectuată o nouă analiză pentru a se obţine confirmarea definitivă.
Un locuitor din Sao Paulo care a călătorit recent în Italia a fost supus testelor pentru noul coronavirus, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii din Brazilia, iar dacă testul ulterior va confirma infectarea, atunci ar putea fi vorba despre primul caz în America de Sud, notează miercuri dpa.
Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a călătorit în Lombardia - epicentrul virusului în Europa - între 9 şi 21 februarie în interes de serviciu, a declarat ministerul într-un comunicat.
El a prezentat simptome compatibile cu virusul, inclusiv febră şi durere în gât, potrivit comunicatului, adăugând că măsuri de precauţie standard au fost luate şi bărbatul este bine.
Primele analize au fost efectuate în spitalul Albert Einstein, situat în zona sudică a oraşului Sao Paulo, unde bărbatul a şi fost internat. Aceste rezultate, considerate deocamdată ''preliminare'', au fost trimise la Institutul Adolfo Lutz, un institut de referinţă la nivel naţional, pentru a se realiza o nouă testare, înainte de a confirma oficial rezultatele.
Ministerul a subliniat că urmează recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în aşteptarea rezultatelor testelor.
Dacă se confirmă, acesta ar putea fi primul caz în America de Sud, potrivit cifrelor OMS. De marţi, au fost înregistrate 63 de cazuri în Statele Unite şi Canada.
Oficiali de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) american au declarat marţi că se aşteaptă ca virusul să se răspândească în comunităţile din SUA.
Printre altele, preşedintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunţat că a dat instrucţiuni oficialităţilor să restricţioneze intrarea persoanelor care vin din Coreea de Sud şi Italia pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
"Cetăţenii (din El Salvador) şi diplomaţii care vin din aceste ţări vor trebui să petreacă o perioadă de 15 zile în carantină", a menţionat Bukele într-o postare pe Twitter. Ulterior, el a spus că această carantină va dura 30 de zile.


 

Lasă un comentariu