Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Panorama Doi pepeni galbeni din Yubari, o localitate din insula japoneză Hokkaido au atins preţul record de 5 milioane de yeni

Doi pepeni galbeni din Yubari, o localitate din insula japoneză Hokkaido au atins preţul record de 5 milioane de yeni

24 Mai 2019 - 

Doi pepeni galbeni din Yubari, o localitate din insula japoneză Hokkaido, au atins vineri, 24 mai, preţul record de 5 milioane de yeni (40,800 de euro sau 45,600 de dolari) la prima licitaţie organizată în acest sezon agricol din Japonia, relatează Agerpres.

Cei doi pepeni din varietatea cantalup, caracterizată prin miezul portocaliu şi gustul său dulce, au făcut parte dintre cei o mie de pepeni licitaţi la piaţa centrală din Sapporo, capitala regiunii, şi au fost cumpăraţi de firma de băuturi Pokka Sapporo.
Preşedintele companiei, Yoshihiro Iwata, a declarat că a făcut această achiziţie pentru a ajuta economia locală din Yubari, potrivit declaraţiilor acordate postului public japonez de radioteleviziune (NHK).
Cele două exemplare vor fi expuse în perioada 25 – 29 mai. Se consideră că aceşti doi pepeni au o calitate excepţională, pentru că s-au dezvoltat şi s-au copt după o perioadă lungă de stat la soare şi au ajuns la o formă rotundă graţie creşterii într-un ritm constant.

Lasă un comentariu