Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Anunt A fost inaugurat punctul de trecere al frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe

A fost inaugurat punctul de trecere al frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe

07 Septembrie 2019 - 

Punctul de Contact Palanca are misiunea de a gestiona eficient și rapid activitățile la frontiera de stat moldo-ucraineană.

Prin înființarea acestuia, se oferă posibilitatea efectuării unui schimb rapid de informații între Poliția de Frontieră și Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, precum și acordarea asistenței în evaluarea situației de la frontiera comună. Schimbul de informații se realizează cu privire la persoanele și mijloacele de transport care traversează frontiera de stat, situațiile excepționale în zona de frontieră și în punctele de trecere a frontierei, încălcările sau tentativele de încălcări a legislației statelor părți în timpul trecerii frontierei de stat, încălcările regimului frontierei de stat. În acest sens, se va contribui considerabil la procesul de combatere a migrației ilegale, a traficului de persoane, dar și în combaterea falsurilor în documentele de călătorie. Totodată, schimbul de date va putea fi realizat și în alte domenii ce reprezintă interes mutual.
Evenimentul a derulat în prezența managerilor instituțiilor de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina, reprezentanților Misiunii OIM în Republica Moldova, conducerii EUBAM și reprezentanței Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.
Crearea Punctului de Contact Palanca reprezintă unul dintre obiectivele majore realizate în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea gestionării integrate a frontierei prin controlul comun al frontierelor și schimbul de informații de-a lungul frontierei moldo-ucrainene”, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Inițiativa pilot privind managementul integrat al frontierei al Parteneriatului Estic și implementat de către OIM, cu suportul EUBAM.

Lasă un comentariu