Evenimentul zilei

Dum03252018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
23 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Organizatorii Marii Adunări Centenare, manifestație care se va desfășura duminică, 25 martie, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi pașnică, iar declarațiile că evenimentul ar putea degenera în violențe sunt falsuri și tentative de a stârni frica printre oameni, ca să nu participe la eveniment. Reprezentanții Alianței pentru Centenar, din care fac parte mai multe organizații unioniste, îndeamnă populația să nu cadă pradă intimidatorilor și să vină în număr mare în PMAN. Participanții vor primi accesorii centenare în formă de cifra 100, în culorile tricolorului, iar localitățile vor participa sub egida drapelelor pe care va fi scrisă denumirea localității.

23 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Partidul Socialiștilor susține că nu va organiza contramăsuri în capitală în data de 25 martie, când unioniștii au anunțat că vor organiza o amplă manifestare pentru a marca cei 100 de ani de la unirea cu România din 1918. Totodată, PSRM declară că sprijină poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și se declară disponibili să participe la formarea Frontului Național pentru apărarea statalității moldovenești, dacă din partea șefului statului va fi făcut un astfel de apel, transmite IPN.

23 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

La şedinţa solemnă de la Bucureşti din data de 27 martie, prilejuită de centenarul unirii, Republica Moldova va fi reprezentată de o delegaţi parlamentară, dar şi de una guvernamentală. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care va conduce delegaţia Legislativului de la Chişinău, a declarat că în cadrul şedinţei va susţine un discurs, transmite IPN.

23 Mar 2018
Publicat în Politica

Unirea cu România este unica posibilitate ca locuitorii din partea stângă a Prutului să trăiască într-un stat care le-ar apăra drepturile. Declarația a fost făcută de reprezentantul asociației „Centenarul”, Ion Rață. Potrivit lui, chiar dacă independența teritoriului Republicii Moldova a fost recunoscută foarte repede de multe state, de la semnarea actului de independență și până în zilele noastre lucrurile s-au schimbat în detrimentul independenței acestuia.

22 Mar 2018
Publicat în Politica

Peste 200 de oameni de știință care au reprezentat circa 30 de centre academice și universitare din Republica Moldova, România și Ucraina, s-au întrunit, astăzi, la Academia de Științe a Moldovei, în cadrul Conferinței științifice internaționale „Revenirea Basarabiei în spațiul juridic românesc”.

22 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Promotor în cadrul PD al unui „moldovenism de tip populisto-primitiv”, Marian Lupu a primit astăzi o replică din partea colegului său de la guvernare, unul dintre liderii PPEM Iurie Leancă, după ce Lupu a declarat că nu va există niciodată unire cu România.

 

22 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Deputați ai primului Parlament al Republicii Moldova (1990-1994), semnatari ai Declarației de Independență, militează pentru pregătirea și adoptarea Actului Reunirii Republicii Moldova și României. Într-un apel public, prezentat în cadrului unei conferințe de presă la IPN, semnatarii solicită Parlamentului să se întrunească pe 27 martie într-o ședință solemnă, dedicată Marii Uniri, la care să participe reprezentanții tuturor partidelor parlamentare și exponenții principalelor partide extraparlamentare, precum și cei din mediul academic și societatea civilă.

22 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Vice-ministrul de Externe al Rusiei, Grigori Karasin (foto), a declarat miercuri în cadrul unei vizite la Tiraspol că Rusia nu are de gând să-și retragă trupele din stânga Nistrului și a reiterat în continuare că acestea ar consolida pacea în regiune.

22 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunțat, joi, că nu va mai participa la ședințele parlamentare până când nu se va produce unirea R. Moldova cu România.

22 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Partidul Democratul a declarat anterior că va susține candidatul dreptei. Alegerile anticipate pentru Primăria Generală a Chișinăul vor avea loc la data de 20 mai.

22 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

În cazul alegerilor locale noi, campania electorală începe pentru fiecare concurent din momentul înregistrării sale de către consiliul electoral de circumscripție și se încheie cu o zi înainte de ziua votării. Cu aceste precizări vine Comisia Electorală Centrală.

22 Mar 2018
Publicat în Politica

Consiliul Național Politic al PAS a discutat, în ședința de miercuri, situația politică cu privire la alegerile locale anticipate din Chișinău privind înaintarea candidatului unic din partea forțelor proeuropene antioligarhice.

22 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Formatul de negocieri 5+2 pentru reglementarea transnistreană este deja ineficient și prin componența lui. Aceasta pentru că doi mediatori, care în mod normal trebuie să conlucreze pentru a facilita soluționarea unui conflict, sunt în stare de război – Federația Rusă și Ucraina. Declarația a fost făcută de deputatul din Grupul Parlamentar Popular European Eugen Carpov, ex-vicepremier pentru reintegrare, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

21 Mar 2018
by  - 
Publicat în Politica

Evoluția relațiilor moldo-ruse şi necesitatea identificării soluțiilor pentru subiectele sensibile de pe agenda bilaterală au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova.

Pagina 1 din 348