Evenimentul zilei

Vi10202017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
20 Oct 2017
Publicat în Politica

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, comandantul suprem al Armatei Naționale, se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile de șef al statului pe o perioadă scurtă, din oareșicare motive ce nu depind de reala stare fizică sau psihică a excelenței sale.    

20 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

Deputaţii se întrunesc astăzi, într-o nouă şedinţă. Aleșii poporului urmează să se expună asupra 11 proiecte de legi şi hotărâri.

20 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

Refuzul Rusiei de a îndeplini hotărârea CEDO privind școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului constituie o violare continuă a dreptului la educație. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

20 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

Hotărârea recentă a Curții Constituționale ce dă posibilitatea Parlamentului și Guvernului să îl suspende pe Dodon de fiecare dată când acesta provoacă un blocaj instituțional prin blocarea la promulgare a diferitor legi, l-a speriat pe președintele prorus.

 

20 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că rolul său  în politica moldovenească, în calitate de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), este să convingă cât mai mulți cetățeni să susțină unirea celor două state românești, România și Republica Moldova. Vorbind joi, 19 octombrie, în cadrul unui club de presă cu jurnaliștii de limba română, Traian Băsescu a reiterat faptul că doar unirea cu România, poate apropia Republica Moldova de Uniunea Europeană, transmite IPN.

19 Oct 2017
Publicat în Politica

„Unirea României cu Republica Moldova nu e o chestiune de ambiție, este o necesitate atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova”. O declarație în acest sens a făcut Traian Băsescu, astăzi, la Chișinău, în cadrul dezbaterilor publice cu jurnaliștii de limba română, cu analiștii și susținătorii săi. 

19 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

Parlamentarii au dezbătut, joi, oportunitatea ca Legislativul de la Chișinău să adopte o declarație în legătură cu controversata Lege a Educației din Ucraina, în contextul în care ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, merge la Kiev unde va discuta cu omologii săi de acolo despre această chestiune.

19 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

 

Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi într-o ședință specială pentru a aproba sesizarea adresată Curții Constituționale privind constatarea circumstanțelor pentru instituirea interimatului funcției de Președinte al Republicii Moldova în cazul desemnării ministrului Apărării.

19 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

Guvernul a sesizat, joi, Curtea Constituțională în vederea constatării circumstanțelor care justifică interimatul funcției de Președinte în cazul desemnării ministrului Apărării.

 

19 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că atitudinea președintelui Igor Dodon de a provoca deliberat blocarea sistemului instituțional este un motiv suficient pentru decizia recentă a Curții Constituționale, care stipulează că acesta poate fi suspendat temporar și punctual de către Parlament sau Guvern care pot interveni astfel pentru rezolvarea unor probleme.

19 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

Primarul suspendat Dorin Chirtoacă  consideră absurdă decizia Consiliului electoral de circumscripție privind neînregistrarea sa în calitate de participant la referendumul de demitere a sa.

19 Oct 2017
Publicat în Politica

Fostul președintele al României, Traian Băsescu, a declarat, joi, la Chișinău, în cadrul unei întâlniri cu studenții de la științe politice, că schimbarea sistemul electoral în Republica Moldova nu este de bun augur.

19 Oct 2017
by  - 
Publicat în Politica

Președintele prorus Igor Dodon își arată din nou caracterul dual atunci când vine vorba de justiție.

18 Oct 2017
Publicat în Politica

Trei secții din cadrul Institutului Mamei și Copilului au fost inaugurate recent, după ce au fost renovate și dotate cu mobilier, datorită sprijinului financiar al Guvernului României.

Pagina 1 din 322