Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
24 Mai 2019
Publicat în Politica

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, copreşedinte al blocului ACUM spune că formaţiunea pe care o reprezintă nu îşi doreşte alegeri anticipate, dar dacă acest lucru se va produce, va merge la alegători pentru „a le explica cum stau lucrurile”.

23 Mai 2019
by  - 
Publicat în Politica

Blocul ACUM a organizat joi, 23 mai, o acțiune de protest în fața Guvernului împotriva majorării prețurilor la carburanți, dar și la produsele de primă necesitate.

23 Mai 2019
by  - 
Publicat în Politica

Copreședinta blocului ACUM, Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, declară că blocul este gata să semneze un angajament public că după votarea legilor din pachetul antioligarhic face un pas înapoi prin demisia președintelui Parlamentului, dacă acesta ar fi votat de socialiști. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, scrie IPN.

22 Mai 2019
Publicat în Politica

Deputatul Dumitru Alaiba susține că va trimite o solicitare asemănătoare a deputatului democrat, Sergiu Sârbu, prin care a cerut Serviciului Fiscal de Stat (FISC) informații cu privire la impozitul pe venit, impozitul pentru fondul social și fondul de asigurări medicale obligatorii, achitate în bugetul public național pentru o perioadă de acum 10 ani, pentru cei 26 de deputați ai Blocului ACUM.

21 Mai 2019
by  - 
Publicat în Politica

Reprezentanții Blocului ACUM, care au convocat pentru marți, 21 mai, „sesiunea specială” a Parlamentului, susțin că între Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Partidul Șor există o alianță nedeclarată, „care funcționează împotriva poporului”. La sesiune s-au prezentat doar deputații ACUM, iar liderii blocului au declarat că cele trei entități ar trebui să-și asume public paralizarea activității Parlamentului, scrie IPN.

21 Mai 2019
by  - 
Publicat în Politica

Partidul Socialiștilor consideră propunerea Blocului ACUM de a organiza ședința Parlamentului ca fiind nefondată și care nu merită să fie luată în considerare. 

21 Mai 2019
by  - 
Publicat în Politica

Cetățenii români din Republica Moldova trebuie să înțeleagă că actualele alegeri europarlamentare sunt și despre viitorul lor. 

20 Mai 2019
Publicat în Politica

În cadrul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi a transmis felicitările conducerii Republicii Moldova noului Președinte al Ucrainei, exprimându-și convingerea că dialogul politic și cooperarea bilaterală dintre două state se vor dezvolta în continuare în ascensiune. Remarcând relaţiile istorice de bună vecinătate dintre Republica Moldova şi Ucraina, dar şi provocările comune, Ministrul Tudor Ulianovschi a evidenţiat că prin eforturi conjugate pot fi realizate proiecte reciproc avantajoase.

Președintele Vladimir Zelenski a menționat că Ucraina este interesată în dezvoltarea unui dialog constructiv cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, exprimându-și disponibilitatea de a se implica în acest proces.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a participat la inaugurarea președintelui nou-ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski, care s-a desfășurat astăzi la Kiev.

20 Mai 2019
Publicat în Politica

Platforma „DA” menționează că precedenta organizație teritorială din raionul Sorocа a fost dizolvată din motive explicite.

20 Mai 2019
Publicat în Politica

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă la inaugurarea președintelui nou-ales al Ucrainei Volodimir Zelensky, care se desfășoară astăzi la Kyiv, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Autoritățile de la Kiev au lansat o invitație de participare la ceremonia de inaugurare a președintelui nou-ales al Ucrainei în adresa prim-ministrului Republicii Moldova, care din motive de sănătate nu poate fi prezent la eveniment. Reieșind din aceste circumstanțe, la ceremonia de inaugurare, Republica Moldova va fi reprezentată de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

 

18 Mai 2019
Publicat în Politica

Declaraţia a fost făcută ieri seara, în cadrul emisiunii unei emsiuni de la Pro Tv Chişinău.

18 Mai 2019
Publicat în Politica

Copreședintele ACUM, Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, spune că o cerere în acest sens este redactată de membrii blocului.

Pagina 1 din 406