Evenimentul zilei

Lun02172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
15 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova (PDM) s-a întrunit astăzi în şedinţă, la care au fost aleşi vicepreşedinţii formaţiunii şi Biroul Executiv. 

15 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Deputatul Partidului Politic Platfroma Demnitate și Adevăr (PPPDA), Alexandru Slusari, a venit cu o reacție după ce președintele Igor Dodon s-a dat cu părerea că statul ar trebui să scoată la vânzare cele 59 de hectare de teren din jurul complexului Arena Chișinău, iar din banii câștigați să întoarcă creditul de 30 de milioane de euro contractat pentru construcția arenei. Parlamentarul se întreabă cum ar putea să fie tranzacționat un teren gajat unei firme afiliate companiei care a construit Arena, relatează IPN.

15 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalco, susține că actualmente nu se vede că ar continua progresul pe care a reușit să-l obțină Guvernul precedent, condus de Maia Sandu, în a doua jumătate a anului trecut. Oficialul european consideră că eforturile depuse mai ales în a doua jumătate a anului trecut, reformele care au fost începute și voința politică manifestată din acea perioadă trebuie să continue, relatează IPN.

14 Feb 2020
Publicat în Politica

Dodon a făcut acest anunț în cadrul ediției de vineri, 14 februarie, a rubricii “Președintele răspunde”.

14 Feb 2020
Publicat în Politica

Igor Dodon va avea în capitala Bavariei mai multe întrevederi cu șefi de stat și de guverne, cu președinții unor organizații internaționale.

14 Feb 2020
Publicat în Politica

Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi, 14 februarie curent începe oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 , în CEU nr. 38, municipiul Hâncești.

14 Feb 2020
Publicat în Politica

Dacă pentru alegerile prezidențiale din acest an nu va fi identificat un candidat comun apartinic al forțelor de dreapta, atunci Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr își va înainta propriul pretendent pentru fotoliul de președinte.

13 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Cu o viteză fulgerătoare, Guvernul a reușit să adopte o decizie absolut pripită, neargumentată și pe alocuri absurdă ca să inițieze un parteneriat public-privat cu privire la întreprinderea de stat „Gările și Stațiile Auto”. 

13 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Parlamentul a instituit o comisie de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor. Inițiativa aparține unui grup de deputați de la fracțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, relatează IPN.

13 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Consilierul juridic al Centrului de Resurse Juridice, Ion Guzun, constată că unii politicieni din Republica Moldova utilizează atacuri împotriva societății civile în perioada preelectorală sau în timpul acesteia.

13 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Fracțiunile parlamentare ale Partidului Politic Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au înaintat astăzi, 13 februarie, o moțiune simplă asupra politicilor și activității Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). 

13 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Președintele țării, Igor Dodon, susține că anul 2020 este unul dificil, inclusiv pentru că este un an electoral. Și, în opinia sa, provocarea de bază va fi încercarea destabilizării situației, cu implicarea forțelor interne și externe. Despre aceasta Igor Dodon a vorbit la ședința lărgită a Colegiului Serviciului de Informații și Securitate, îndemnând angajații SIS să nu admită o eventuală destabilizare, relatează IPN.

13 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că formațiunea pe care o conduce poate fi gata să intre la guvernare și poate intra în discuție cu toate formațiunile politice care sunt astăzi în Parlament. Potrivit lui Pavel Filip, întrebarea este dacă alți parteneri sunt gata sau nu să înceapă discuții cu Partidul Democrat, relatează IPN.

13 Feb 2020
by  - 
Publicat în Politica

Fostul premier și fostul lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, susține că în sentința sa de condamnare, pe care o consideră una ilegală și motivată politic, nu este stabilit prejudiciul. 

Pagina 1 din 446