Evenimentul zilei

Dum10212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
21 Oct 2018
Publicat în Politica

Președintele Partidului Șor, Ilan Șor, care a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere, dar se află sub control judiciar până la sentința finală, intenționează să participe la următoarele alegeri parlamentare și să le câștige.

20 Oct 2018
Publicat în Politica

Președintele Igor Dodon spune că, cel mai probabil, nu va candida pe nicio circumscripție uninominală la următoarele alegeri parlamentare. Însă, ar putea să se regăsească pe lista de partid a Partidului Socialiștilor, transmite IPN.

19 Oct 2018
by  - 
Publicat în Politica

Inițiativa pe care a înaintat-o președintele Parlamentului, Andrian Candu, de organizare a unui referendum privind introducerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană” odată cu următoarele alegeri parlamentare nu poate avea loc pentru că legislația nu permite acest lucru. Despre aceasta au menționat deputați din opoziția parlamentară la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, relatează IPN.

19 Oct 2018
by  - 
Publicat în Politica

Formațiunile politice PSRM, PLDM și PL își motivează decizia de a nu susține proiectul propus de PDM privind introducerea „integrării europene” în Constituție prin faptul că integrarea europeană trebuie înfăptuită, nu doar declarată și prin faptul că actuala guvernare nu ar implementa prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. 

18 Oct 2018
Publicat în Politica

Șeful statului a spus că “astăzi în Parlament am văzut cu toții la ce nivel de susținere a ajuns ideea de integrare europeană”.

18 Oct 2018
Publicat în Politica

Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate, iar transportatorii de mărfuri nu vor mai avea nevoie de autorizații pentru a tranzita Turcia.

17 Oct 2018
by  - 
Publicat în Politica

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a anulat procesul-verbal prin care poliția a constatat că Andrei Năstase, candidatul PPPDA la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a făcut agitație electorală la alegerile locale noi din 20 mai și 3 iunie. Hotărârea a fost pronunțată miercuri, 17 octombrie.

17 Oct 2018
Publicat în Politica

Odată cu oferirea, joi trecută, pe 11 octombrie, a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene de către Patriarhia Constantinopolului, o serie de experți din R. Moldova și-au exprimat opinia legată de ce ar însemna acest lucru pentru Chișinău.

17 Oct 2018
by  - 
Publicat în Politica

În legislația Republicii Moldova ar trebui introdusă procedura de anulare a unui act normativ care nu a fost consultat public. De această părere este Sorina Macrinici, expertă la Centrul de Resurse Juridice, relatează IPN.

16 Oct 2018
Publicat în Politica

Cel puțin asta reiese din documentul atașat de Primărie, în contextul în care niciun reprezentant al partidului nu comunică vreo informație legată de eventuala manifestație.

16 Oct 2018
Publicat în Politica

Fundația Universitară a Mării Negre a organizat recent la București o dezbatere privind starea lucrurilor de la Chișinău. Liderii opoziției proeuropene și antioligarhice, Maia Sandu și Andrei Năstase, au făcut apel către autoritățile române să lanseze mesaje pentru cetățenii moldoveni și să descurajeze orice eventuale abuzuri la următoarele alegeri parlamentare.

16 Oct 2018
Publicat în Politica

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că nu vede nicio prolemă în faptul ca PDM să se așeze la masa de negocieri după alegerile parlamentare cu orice partid care va câștiga votul cetățenilor. Potrivit lui, cert este că PDM va face parte din următoarea majoritate parlamentară.

15 Oct 2018
by  - 
Publicat în Politica

Președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat, duminică seara, într-o emisiune televizată că modificarea Constituției cu introducerea vectorului integrării europene nu trebuie condiționată, așa cum cer unele partide de opoziție.

15 Oct 2018
by  - 
Publicat în Politica

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa, luni, 15 octombrie, la reuniunea miniştrilor de externe în formatul Parteneriatul Estic - Uniunea Europeană, care se va desfășura la Luxemburg. 

Pagina 1 din 381