Evenimentul zilei

Dum08202017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
19 Aug 2017
Publicat în Politica

Fostul șef de stat, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că vede, cu siguranță, viitorul Republicii Moldova unul european, în calitate de stat independent și suveran și acest fapt nu înseamnă că Republica Moldova este împotriva altor state.

18 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Modificarea legii cetățeniei s-a făcut cu abateri semnificative de la principiile transparenței decizionale. Lipsesc dovezi atât privind organizarea de către comisiile parlamentare a consultărilor publice, cât și despre eventualele rezultate ale acestor consultări.

18 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Sute de persoane au renunțat definitiv la cetățenia Republicii Moldova în primele 8 luni de președinție a lui Igor Dodon. Potrivit datelor din decretele prezidențiale prin care se aprobă retragerea cetățeniei, peste 600 de cetățeni au primit aprobarea de renunța la cetățenia moldovenească, printre acestea fiind și 139 de copii.

18 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Acordul de avans dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (din grupul Băncii Mondiale), în baza căruia Chişinăul va accesa un credit de 1,7 milioane de dolari pentru modernizarea serviciilor guvernamentale, a intrat în vigoare după ce a fost publicat în ediţia de astăzi a Monitorului Oficial, transmite IPN.

18 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

La 9 august 2017, Igor Dodon, de 8 luni preşedinte al R.Moldova, a postat pe profilul său de pe Facebook un link la pagina cu rapoarte financiare ale organizaţiei americane National Endowment for Democracy (NED) şi o declaraţie prezidenţială acuzatoare la adresa societăţii civile: ”Analizaţi  foarte atent friends! Finanțarea doar pe o singură filieră din partea occidentului a diferitor ONG și surse media din Moldova. Milioane și zeci de milioane de lei… Cineva spunea de lupta cu propaganda”.

17 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Secretarul general al PAS, Igor Grosu, a criticat, joi, într-o conferință de presă o inițiativă legislativă a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, prin care se vrea acordarea cetățeniei R. Moldova pentru oricine varsă în conturile statului suma de 100.000 de euro sau investește 250.000 de euro în diverse proiecte de afaceri, proprietăți, hârtii de valoarea sau cumpără obligațiuni ale statului.

17 Aug 2017
Publicat în Politica

La împlinirea a 10 ani de la izbucnirea crizei financiare, Uniunea Europeană este mai puternică decât înainte, iar zona euro este mai bine pregătită să răspundă provocărilor viitoare. Pachetul de măsuri luate de Comisia Europeană, împreună cu celelalte instituții și statele membre UE, a contribuit la reașezarea Europei pe un traseu pozitiv.

17 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Președintele prorus Igor Dodon continuă tirada acțiunilor provocatoare a adresa integrității propriului stat și a cetățenilor pe care pretinde că îi reprezintă.

17 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Președintele prorus Igor Dodon este preocupat de climatul de securitate al R. Moldova, cu toate că susține prezența trupelor rusești pe teritoriul R. Moldova ce sprijină regimul separatist de la Tiraspol și ține blocat, prin refuzul birocrat de a semna un decret, postul de ministru al Apărării.

17 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Actuala guvernare a modificat sistemul electoral pentru a se putea menține la guvernare. Guvernarea a fost nevoită să facă această modificare sub presiunea pericolului din afară. Declarațiile contradictorii au fost expuse în cadrul emisiunii „WatchDog” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

17 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Președintele legislativului, Andrian Candu, consideră că, după alegerile parlamentare din 2018, nu va mai putea specula nimeni pe reprezentativitatea și legitimitatea Parlamentului.

16 Aug 2017
Publicat în Politica

Televiziunea Kremlinului, Rossia, încearcă să între prin intermediul RTR Moldova pe piaţă românească. CNA a amânat în ultima şedinţă luarea unei decizii.

16 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Diplomația de la Chișinău a dezmințit zvonurile lansate de presa rusă privind dorința autorităților R. Moldova de a impune vize de călătorie pentru cetățenii ruși pe teritoriul țării.

16 Aug 2017
by  - 
Publicat în Politica

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, care își încheie mandatul de activitate, a fost decorat cu distincția „Ordinul de Onoare”.

Pagina 1 din 309