Evenimentul zilei

Dum06252017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
25 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a fost ales astăzi, 25 iunie, președinte de onoare al Partidului Unității Naționale.

24 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a reiterat poziţia PDM de a nu renunţa la schimbarea sistemului electoral şi a spus că vor fi respectate recomandările de ordin juridic ale Comisiei de la Veneţia. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chişinău, transmite IPN.

23 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi, 23 iunie, numirea în funcție a doi ambasadori şi a unui membru al Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate.

23 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

Deputatul Parlamentului European Siegfried Mureșan este de părere că legătura de prietenie pe care o are președintele Republicii Moldova Igor Dodon cu cel al Federației Ruse Vladimir Putin afectează cetățenii Republicii Moldova.

23 Iun 2017
Publicat în Politica

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că fără nicio altă scuză, sau interpretări subiective, actuala guvernare care pretinde că este proeuropeană trebuie să aplice neîntârziat avizul negativ al Comisiei de la Veneția care nu dă undă verde schimbării sistemului de vot în mixt la Chișinău.

23 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat într-un interviu pentru publicația rusă Nezavisimaya Gazeta, că regiunea separatistă pe care o conduce în stânga Nistrului nu este interesată de niciun fel de participare în procesul electoral de la Chișinău, așa cum propune PSRM și președintele prorus Igor Dodon.

23 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

Şansele recuperării banilor furaţi din sistemul bancar moldovenesc sunt foarte mici. De această părere sunt ex-ministrul finanţelor, Veaceslav Negruţă, şi Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă. Opiniile au fost lansate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

22 Iun 2017
Publicat în Politica

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru Europa Liberă că se va continua sistemului electoral, chiar dacă avizul Comisiei de la Veneția pe schimbarea sistemului de vot este unul negativ și nu se recomandă acest lucru.

22 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

 

Moțiunea privind demiterea ministrului de Externe, Andrei Galbur, inițiată de PSRM și susținută declarativ de președintele prorus Igor Dodon, a picat la vot, joi, în Parlament.

Motivul a fost lipsa de cvorum, în momentul votării find în sală doar deputații PSRM, celelalte formațiuni boicotând această politică, motivând ca fiind una nefondată. Moțiunea a fost depusă de parlamentarii PSRM pe 2 iunie, ca urmare a expulzării a cinci diplomați ruși acuzați de spionaj și activitate împotriva autorităților și intereselor Republicii Moldova. 

22 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

Liderul PAS, Maia Sandu, a avut, joi, o întrevedere la Bruxelles cu liderul celei mai mari familii politice europene PPE, Joseph Daul, care la rândul său s-a arătat îngrijorat de dorința puterii de la Chișinău de a schimba sistemul de vot, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția privind acest aspect.

22 Iun 2017
Publicat în Politica

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a oferit, joi, un interviu pentru portalul Frontnews International în care acesta afirmă că R. Moldova are în prezent o vulnerabilitate în ceea ce privește interesele afacerilor de afaceri în politică și că nu recomandă schimbarea sistemului actual de vot. Totuși, acesta afirmă că decizia aparține Chișinăului.

22 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au prelungit mandatul de arest la domiciliu pentru primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. Astfel, edilul va fi nevoit să stea încă 25 de zile în arest.

22 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

În Republica Moldova există absolut toate premisele pentru a avea o dezvoltare bună a comerțului electronic. Acest lucru este posibil pentru că Moldova are acoperire cu internet în bandă largă, o infrastructură foarte bine dezvoltată și o bază bine pusă la punct a pregătirii specialiștilor în IT. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip astăzi, 22 iunie, în cadrul ceremoniei de deschidere a Forumului dedicat comerțului online, transmite IPN.

22 Iun 2017
by  - 
Publicat în Politica

După trecerea moțiunii de cenzură la adresa guvernului Grindeanu, o parte dintre miniștrii fostului cabinet au revenit asupra demisiilor depuse anterior.

Pagina 1 din 299