Evenimentul zilei

Ma02192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică
Evenimentul zilei - Politica
18 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Ghenadi Mitriuc (foto centru) este candidatul în circumscripția electorală nr.16 din Ungheni din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). De asemenea, el candidează și pe listele aceluiași partid de pe poziția 37. Lansarea sa în cursa electorală a avut loc pe 25 septembrie, la Ungheni, acolo unde a blamat cursul european al Republicii Moldova. Mitriuc a fost consilier independent în Consiliul Orășenesc Ungheni (2003-2007), după care viceprimar al aceluiași oraș (2007-2011). În 2014, el a acces în Parlament.

18 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Vlad Batrîncea, candidatul PSRM pe circumscripția uninominală nr. 28 Chișinău, este unul dintre cei mai controversați socialiști cu o biografie pe care o ascunde în CV-ul său, s-a făcut remarcat printr-un discurs instigator la ură împotriva străinilor, minorităților etnice și LGBT.

18 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Vladimir Țurcan, unul dintre cei mai longevivi deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova, este numărul 20 pe lista socialiştilor pe circumscripţia naţională. Ţurcanu candidează şi pe circumscripția uninominală nr.8, Cantemir. El are la activ cinci mandate de deputat, cu o întrerupere de doi ani, cât a fost ambasador în Federația Rusă. Luxul în care trăiește familia sa, etalat în reviste și în emisiuni televizate, contrastează puternic cu veniturile de bugetar ale demnitarului. A fost criticat în presă și de către colegii săi deputați că ar avea afaceri nedeclarate. S-a manifestat adeseori printr-un discurs românofob, anti NATO și pro Kremlin.

18 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

PSRM ar acumula aproximativ 43% la alegerile parlamentare de dumincă, pe lista națională, fiind urmat de Partidul Democrat cu 17% și Blocul electoral ACUM cu 14 la sută, potrivit unui sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor.

18 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Partidul Socialiștilor s-a remarcat în ultimii ani prin finanțări dubioase venite din off-shore, donații de la susținători care „au dat” partidului mai mult decât aveau, concerte „gratuite” în campanii electorale sau în preajma acestora, dar și prin comportamentul la limita legii al liderilor formațiunii, care, „pentru apărarea valorilor tradiționale”, au promovat discursul de ură și violența împotriva unioniștilor, dar și a minorităților sexuale.

17 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Numele unionistului George Simion și sigla sa electorală pentru europarlamentarele din mai 2019 reprezintă consemn la frontieră pentru autoritățile Republicii Moldova.

 

17 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Circa 500 de primari de comune din România și din Republica Moldova vor participa în perioada 17-20 februarie la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România, potrivit unui comunicat al Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

17 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Viceprimara oraşului Orhei, Reghina Apostolova, una dintre persoanele care figurează în raportul Kroll, este pe locul şase pe lista Paridului „Șor” pentru circumscripța națională. Ea candidează şi pentru circumscripția uninominală nr. 28 din municipiul Chișinău.

17 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Fiecare al doilea candidat al socialiștilor în circumscripția națională trăieşte pe picior larg. Aceștia indică în declarațiile de avere pentru ultimii doi ani, prezentate la Comisia Electorală Centrală (CEC), venituri de milioane sau câte două-trei locuințe.

 

17 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Trei cetățeni ai R. Moldova, prin care și un candidat la actualele alegeri parlamentare, și doi cetățeni români nu au fost lăsați sâmbătă seară, 16 februarie, să intre pe teritoriul R. Moldova.

16 Feb 2019
by  - 
Publicat în Politica

Socialista Elena Hrenova, candidata nr. 52, pe lista PSRM, în Circumscripția Națională, este unul dintre donatorii fideli ai formaţiunii din care face parte. În 2014, a dat la partid chiar mai mult decât a câştigat. Se pare că în actuala campanie electorală candidata ar fi depus două declaraţii de avere diferite. În prima, ar fi indicat zero venituri. Când jurnaliştii au întrebat de ce nu a declarat salariul de deputată, Hrenova a replicat: „Salariul este salariu, și ce?! Salariul nu se declară!… Do svidania!”. 

15 Feb 2019
Publicat în Politica

În cadrul întrevederii Președintele CCRM, Marian Lupu, a remarcat importanța asistenței tehnice, oferite de către experții externi prin intermediul proiectelor implementate din fondurile UE, mulțumind pentru suportul acordat și susținerea consolidării instituționale.

15 Feb 2019
Publicat în Politica

„Îi voi acționa și eu în judecată pe Ghimpu și Chirtoacă, în fața instanțelor libere, pentru participarea continuă și conștientă la uzurparea puterii de stat. Ghimpu și Chirtoacă, această pereche eșuată a politicii, care vreme de zece ani și-a justificat dimensiunea publică, clamând în mod steril și cu infinită fățărnicie unirea cu România, ca scuză supremă a propriei lor neputință, sunt astăzi doar niște epave, niște instrumente, niște mijloace ale lui Plahotniuc.

15 Feb 2019
Publicat în Politica

Guvernarea cheltuie milioane pe fabricarea și distribuirea minciunilor pentru ca să zăpăcească oamenii, ca să le obțină votul prin minciună”, a declarat astăzi lidera PAS Maia Sandu la o conferință de presă.

Pagina 1 din 393