Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Dorin Chirtoacă: „PL poate reveni la discuții doar în cazul în care PLDM și PD renunță la acordul semnat între ei”

Dorin Chirtoacă: „PL poate reveni la discuții doar în cazul în care PLDM și PD renunță la acordul semnat între ei”

26 Ianuarie 2015 - 

 „Această coaliție dintre Partidul Democrat, Partidul Liberal Democrat din Moldova cu Partidul Comuniștilor, tacită sau pe față, nu respectă dorința alegătorilor. Este un lucru este absolut evident.”, a spus liderul liberalPL-ul s-a pronunțat ieri prin vot unanim în cadrul Consiliului său Republican asupra oportunității formării unei coaliții pro-europene PL, PLDM, PD, având la bază propunerea, sau compromisul atins cu partenerii europeni”.
Totodată, Chirtoacă s-a referit și la situația când Victor Ianukovici a refuzat propunerile Uniunii Europene.

Chirtoacă a mai spus că: „Partidul Liberal a propus şapte oferte de formare a noului guvern. Diferite reguli și modalități inspirate din practica europeană, toate aceste propuneri au fost respinse. Întrebarea este de ce a fost respinsă propunerea europeană formată din cele trei puncte. Așa ceva și-a permis doar Victor Ianukovici. Care au fost consecințele pentru Ucraina, cred că sunt evidente. În Europa de vest și-a permis doar Ianukovici să refuze propunerea UE și iată că avem o respingere a propunerii Europei și la Chișinău. Avem și o reacție a oficialilor europeni ca urmare a ceea ce au făcut dânșii la parlament. Apare întrebarea ce fel de integrare europeană face Republica Moldova în prezent. Partidul Liberal nu participă sub nicio formă la coaliție tacită sau de alt gen cu comuniștii. Dacă vor să meargă pe mâna comuniștilor și în continuare, atunci acest lucru îl vor face fără PL, doar fără PL. Ori cu Europa și cu PL, ori fără Europa și cu comuniștii”.

Amintim că la 25 ianuarie a avut loc Consiliul Republican al Partidului Liberal, după care președintele partidului, Mihai Ghimpu a declarat că PL poate reveni la discuții doar în cazul în care PLDM și PD renunță la acordul semnat între ei și acceptă continuarea discuțiilor între PLDM-PD și PL.

Totuși, liberalii s-au arătat dispuși să voteze candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru.6 comentarii

 • Link la comentariu Efimia Rosca Luni, 26 Ianuarie 2015 21:41 postat de Efimia Rosca

  Liberalii sunt hazlii. Dupa ce Ghimpu s-a eschivat de a lua parte la alianta de guvernare, deja s-a razgandit? )))

 • Link la comentariu TUdor A Luni, 26 Ianuarie 2015 21:33 postat de TUdor A

  Alin, pai uite anume acesta si este motivul de ce PL-ul nu e la guvernare acum, pentru ca la ai azi e laie minie e balaie .
  Cu un partid in decis cel putin pe interior e periculos de facut o alinata

 • Link la comentariu Roma Luni, 26 Ianuarie 2015 21:19 postat de Roma

  Nu le este deajuns ca au ramas linga Dodonei , ei din opozitie mai pun conditii.
  Dorinte , mosul tau ti-a furat sansa de a mai fi odata primar, multumestea-l

 • Link la comentariu Alin Luni, 26 Ianuarie 2015 20:58 postat de Alin

  Dumnezeu cu dinsii, adica cu Liberalii, ei sunt indecisi si vor ba una ba alta, asa ca sunt la locul potrivit alaturi de Dodon care tot nu stie incotro s-o apuce spre UV sau UE.

 • Link la comentariu Victor Luni, 26 Ianuarie 2015 20:56 postat de Victor

  PL inca ce mai vrea? La inceput singuri au hotarit sa renunte la cursul european si sa treaca in opozitie alaturi de Dodoshka si acum vor inapoi? Nuu... asa nu se face! Ei si-au tradat atit propriul electorat cit si colegii din fosta AIE.

 • Link la comentariu victor Luni, 26 Ianuarie 2015 20:45 postat de victor

  ce le mai indoie astea de la PL, doar cu conditii, ba da ducetiva si apsteti in asa mod doar boboci, da nu mai reprezentati oamenii acre vau ales.

Lasă un comentariu