Evenimentul zilei

Mie08052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ponta, întâmpinat la Chișinău într-un mod inedit

Ponta, întâmpinat la Chișinău într-un mod inedit Recomandat

27 August 2015 - 

Aflat într-o vizită oficială la Chișinău, în contextul împlinirii a 24 de ani de la obținerea independenței Republicii Moldova față de URSS, premierul României, Victor Ponta, a fost întâmpinat de aproximativ două sute de tineri cu măști care aveau chipul cetățeanului român George Simion, activistul pentru Unire expulzat și interzis ilegal în Republica Moldova pe o perioadă de cinci ani.

Flash-mob-ul a fost organizat de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei. ,,Justiția din Republica Moldova tergiversează dosarul din cazul George Simion, demonstrând că indicațiile politice sunt mai presus de lege. Sistemul acesta corupt a adus populația Republicii Moldova în pragul falimentului. Tranziția nesănătoasă trebuie să se sfârșească acum. Vrem să se facă dreptate în cazul George Simion, vrem justiție funcțională și considerăm că adevărata suveranitate, independență și libertate pot fi obținute numai prin Unire”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării.

După ce au desfășurat un banner cu mesajul ,,Vrem dreptate în cazul George Simion!”, tinerii și-au scos măștile de pe față, potrivit unui comunicat al organizației.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunii 2012, George Simion a depus o contestație la Judecătoria Centru din Chișinău față de decizia autorităților de a-l interzice pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de cinci ani. După ce avocații lui au fost intimidați, iar probele dosarului făcute publice au stârnit amuzamentul publicului, prima instanță a respins cererea. În prezent, dosarul se află în așteptare la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că în timpul vizitei sale precedente la Chișinău, în luna mai, Victor Ponta s-a declarat deranjat de interdicția impusă cetățeanului roman.

 

Anatol Moraru

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu