Evenimentul zilei

Vi06052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Prim-ministrul Valeriu Streleţ şi-a prezentat demisia în faţa şefului statului

Prim-ministrul Valeriu Streleţ şi-a prezentat demisia în faţa şefului statului Recomandat

30 Octombrie 2015 - 

Prim-ministrul Valeriu Streleţ şi-a prezentat demisia în faţa şefului statului, Nicolae Timofti.

„Am depus demersul către Preşedinţie. Aceasta este procedura. Am discutat cu domnul preşedinte despre perspectivele care urmează în guvernele ulterioare. Dumnealui trebuie să discute cu toţi viceprim-miniştrii şi să ia o decizie. Astăzi PLDM nu va participa la negocieri. Suntem în proces de consultări în cadrul partidului. Voi rămâne în politică atâta timp cât partidul nu va fi relansat, pregătit pentru alte bătălii politice", a declarat Streleţ, potrivit publika.md.

După aprobarea cererii, preşedintele ţării are dreptul la două tentative de desemnare a unui nou candidat la funcţia de şef al Cabinetului de miniştri. Asta evident, doar după consultarea cu partidele parlamentare.

Premierul desemnat de şeful statului va prezenta Parlamentului, într-un interval de 15 zile, propunerile pentru noul Cabinet. Dacă acesta va fi acceptat de către deputaţi, noii miniştri vor putea depune jurământul.

Dacă însă, în decurs de 45 de zile de la prima solicitare, Parlamentul nu va accepta vreun candidat propus de şeful statului, atunci Legislativul poate fi dizolvat şi sunt organizate alegeri parlamentare anticipate.

Între timp, Guvernul îndeplineşte numai funcţiile de administrare a treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu