Evenimentul zilei

Dum04052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Nicolae Timofti a respins cererea de a-l demite pe Anatol Şalaru din funcţia de ministru al apărării

Nicolae Timofti a respins cererea de a-l demite pe Anatol Şalaru din funcţia de ministru al apărării Recomandat

21 Decembrie 2016 - 

Preşedintele Nicolae Timofti a respins cererea de a-l demite pe Anatol Şalaru din funcţia de ministru al apărării.

 

Solicitată de IPN, Ana Samson, consultant principal pentru relaţii publice la Preşedinţie, a declarat că solicitarea de demitere a fost refuzată pe motiv că nu era suficient de argumentată.

 

După decizia şefului statului, ministrul a venit cu o reacţie. „Mulţumesc preşedintelui Timofti pentru aprecierea dată activităţii mele în calitate de ministru al apărării”, a scris Anatol Şalaru pe o reţea de socializare.

 

Iniţiativa de a-l demite pe Anatol Şalaru vine de la liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a anunţat că formaţiunea îşi retrage sprijinul politic pentru ministrul Şalaru. Potrivit liderului liberal, Anatol Şalaru ar fi încercat să corupă mai mulţi deputaţi liberali în încercarea de a distruge Partidul Liberal din interior.

 

La rândul său, Anatol Şalaru a declarat că este vorba de o răzbunare din partea lui Ghimpu, după ce a venit cu propunerea privind alegerea unui alt preşedinte al formaţiunii. După şedinţa Consiliului republican al PL de sâmbătă, 17 decembrie, Şalaru a anunţat că şi-a prezentat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal.

Lasă un comentariu