Evenimentul zilei

Mie06202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Plahotniuc declară război propagandei ruse. CE pregătește PD-ul în această privință

VIDEO// Plahotniuc declară război propagandei ruse. CE pregătește PD-ul în această privință Recomandat

13 Iunie 2017 - 

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, a spus, marți, într-un briefing de presă că propaganda străină, făcută prin intermediul posturilor TV retransmise în R. Moldova (cele rusești -n.r.), este nocivă și că este nevoie de unele măsuri de contracarare.

Media

video credit: realitatea.md

Este vorba de necesitatea de a elimina propaganda promovată prin intermediul televiziunilor străine retransmise în Republica Moldova de către câteva grupuri interesate din afara țării”, a declarat Plahotniuc. El a mai spus că R. Moldova este vulnerabilă în ceea ce privește campanii de manipulare prin media din exteriorul țării, în special în fața celor din Federația Rusă. Liderul PD a atras atenția asupra unui conținut informațional mai mare venit din afara țării, decât cel de producție autohtonă. „Deseori acest conținut (al televiziunilor rusești -n.r.) are un grad mare de defăimare la adresa țării noastre, dar și a partenerilor noștri de dezvoltare din UE sau SUA”, a spus el. Phahotniuc a vorbit despre necesitatea securizării spațiul informațional al R. Moldova și că acest subiect nu mai poate fi amânat, oferind exemplul recent al Ucrainei.

Plahotniuc a mai anunțat că PD va depune astăzi în Parlament o inițiativă privind securizarea spațiului informațional din Republica Moldova, lucru decis în ședința executivă a formațiunii. 

Lasă un comentariu