Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Mihai Ghimpu: Dosarul lui Dorin Chirtoacă este politic

Mihai Ghimpu: Dosarul lui Dorin Chirtoacă este politic Recomandat

19 Iulie 2017 - 

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a declarat într-o conferință de presă că cercetarea penală a primarului Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședinte al PL, se face în cadrul unui dosar politic intentat la comanda celor care dețin puterea în Republica Moldova, transmite IPN.

Mihai Ghimpu spune că anchetarea lui Dorin Chirtoacă a început în momentul în care PL a atras atenția aliaților din coaliția de guvernare că Republica Moldova nu merge pe drumul european, pe care a pornit inițial. Potrivit lui Mihai Ghimpu, nu sunt probe care pot demonstra vinovăția primarului, iar plasarea acestuia în arest la domiciliu demonstrează că este un dosar politic.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă a fost arestat în baza unei ordonanțe din 2015, iar timp de doi ani nu au fost acumulate probe relevante şi s-a mers pe calea arestări viceprimarului Nistor Grozavu, a șefului Direcției transport Igor Gamreţchi şi a secretarului CMC Valeriu Didenco, care au semnat certificatul de urbanism privind parcările. Apoi l-au arestat pe primar, iar ceilalți au fost eliberați. Liderul PL crede că acest lucru s-ar întâmpla fie la comanda fostului coleg Anatol Şalaru, fie a socialiștilor care vor să preia Primăria capitalei, fie a liderului democrat Vlad Plahotniuc, care ar dori înlăturarea politicienilor incomozi, spune Mihai Ghimpu.

Deputatul PL Ion Casian, avocat de profesie, crede că înlăturarea din proces a  avocaților primarului este o dovadă în plus că dosarul e politic. „Motivul invocat este unul sfidător. Cum puteau să se implice în relațiile contractuale dintre avocat și client? Atât dosarul, cât și procesele aplicate faţă de Dorin Chirtoacă comportă conotație politică adâncă. Republica Moldova de multe ori a fost condamnată la CEDO din această cauză și va fi condamnată și de data aceasta”, a spus Ion Casian.

Dorin Chirtoacă a fost arestat pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent. Procurorul Dumitru Robu, care instrumentează cazul, a declarat recent că dosarul este aproape la final și că va fi trimis în viitorul apropiat în judecată.

Lasă un comentariu