Evenimentul zilei

Mie06202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Pavel Filip sună mobilizarea pentru primirea banilor de la UE

Pavel Filip sună mobilizarea pentru primirea banilor de la UE Recomandat

14 Septembrie 2017 - 

Condiționarea acordării ajutorului macrofinanciar de 100 de milioane de euro de la UE pentru Republica Moldova de implementarea reformelor i-a determinat pe guvernanți să accelereze ritmul acestora.

Premierul Pavel Filip i-a îndemnat, miercuri, la ședința de guvern, pe miniștri să se mobilizeze în realizarea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere RM-UE și a condiționalităților pentru obţinerea asistenţei macrofinanciare.

Noi suntem cei care am ales modelul european pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Procesul de integrare europeană este în mâinile noastre, a celor de la Guvern, și depinde de felul cum ne vom mobiliza și vom realiza angajamentele asumate”, a accentuat Pavel Filip. În cadrul ședinței au mai fost analizate acţiunile întreprinse în vederea implementării angajamentelor asumate de autoritățile de la Chișinău în domeniul aviației și cel energetic.

În cadrul ședinței, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, s-a referit la evenimentele ce urmează să fie organizate în următoarele luni pe dimensiunea de cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană, printre care: ședința Comitetului de Asociere RM-UE și Summit-ul Parteneriatului Estic, se arată într-un comunicat al guvernului.

 

De asemenea, Andrei Galbur a menționat că reforma Executivului are menirea să eficientizeze şi nu să îngreuneze participarea țării noastre, atât la reuniunile comitetelor, subcomitetelor şi clusterilor prevăzute de Acordul de Asociere, cât şi la evenimentele Parteneriatului Estic planificate pentru toamna acestui an, precum şi la programele Uniunii Europene.  

Lasă un comentariu