Evenimentul zilei

Vi05292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Băsescu joacă tare: vrea pact între PUN și asociațiile unioniste din R. Moldova de Ziua Națională a României

Băsescu joacă tare: vrea pact între PUN și asociațiile unioniste din R. Moldova de Ziua Națională a României

29 Noiembrie 2017 - 

Fostul președinte al României și președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, a propus un protocol de colaborare între PUN și asociațiile unioniste din R. Moldova, după ce a primit recent o invitație la dialog din partea președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

„Nu este un lucru deloc complicat să ne întâlnim la București. Vă aștept acolo și poate inițiem un protocol de colaborare. Și dacă apreciați ca înainte de 1 decembrie să avem un protocol semnat, noi îl vom pregăti. Va fi un protocol simplu, care să vizeze colaborarea pentru reunificarea țării, pentru drumul către Europa, fiindcă acesta trece prin București oricum; și alte câteva chestiuni care cu siguranță sunt simple și acceptabile de raporturile dintre un partid politic și un ONG”, a spus Băsescu.

 

PUN este în căutarea atrageri electoratului de tip unionist din Republica Moldova în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare de anul viitor de la Chișinău, în timp ce mișcările unioniste caută o locomotivă politică care să fie vehicul pentru dezideratelor lor, astfel că o alianță nu este exclusă în acest sens pe viitor.

Lasă un comentariu