Evenimentul zilei

Vi12062019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică DOC// Moldovenii, tot mai încrezători în UE și mai sceptici față de Uniunea Eurasiatică

DOC// Moldovenii, tot mai încrezători în UE și mai sceptici față de Uniunea Eurasiatică Recomandat

14 Decembrie 2017 - 

Deși ajungerea la putere a unui președinte prorus ar fi trebuit să fie semnalul pentru schimbarea macazului în opțiunile politice ale cetățenilor, paradoxal, UE se bucură de tot mai multă încredere în ochii moldovenilor.

O arată și ultimul sondaj BOP, realizat de CBS-AXA la comanda Institutului de Politici Publice (IPP), care relevă faptul că numărul celor care optează pentru integrarea în UE se ridică la 47%, în creștere cu 2% față de rezultatele din aprilie anul curent. În același timp, adepții Uniunii Eurasiatice au scăzut la valoarea de 42%, cu aproape 7% mai puțin decât în precedentul sondaj BOP.

Numărul unioniștilor a rămas undeva la 22%, iar 51%, se pronunță împotriva aderării R. Moldova la NATO, în timp ce doar 16% ar opta pentru acest lucru.

 

Sondajul a fost efectuat în perioada 18 noiembrie – 5 decembrie, pe un eșantion de 1.113 de persoane din 82 de localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova (cu excepția regiunii transnistrene). Marja de eroare este de +/- 2,8%. 

Lasă un comentariu