Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Miza e mai mult decât o funcție de primar: Traian Băsescu face apel către chișinăuieni să nu dea capitala socialiștilor

Miza e mai mult decât o funcție de primar: Traian Băsescu face apel către chișinăuieni să nu dea capitala socialiștilor Recomandat

11 Mai 2018 - 

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, președinte de onoare al Partidului Unității Naționale, face apel către locuitorii municipiului Chișinău să voteze pe 20 mai candidatul PUN la funcția de primar al capitalei, Constantin Codreanu. 

Astăzi, la o conferință de presă la IPN, Traian Băsescu a îndemnat chișinăuienii să nu dea capitala pe mâna Partidului Socialiștilor, în persoana candidatului acestei formațiuni, Ion Ceban.

Traian Băsescu afirmă că Republica Moldova are destul „roșu” în vârful statului, referindu-se la președintele Igor Dodon, care propune integrarea țării în Uniunea Vamală Eurasiatică, în loc să meargă spre România, UE și NATO, acolo unde îi este locul. 

„Apelul meu este exact la ceea ce cere electoratul de la candidați, și anume la responsabilitate. A da și Președinția, și capitala socialiștilor va genera dezechilibre puternice pentru alegerile legislative”, a spus Băsescu.

Fostul președinte al României consideră că, din punct de vedere politic, este esențial ca un candidat pro-român, pro-european, să câștige alegerile în municipiul Chișinău, pentru a crea o perspectivă înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc la toamnă. Traian Băsescu afirmă că apelul său este și către acei care vor ca Republica Moldova să aibă după alegeri șansa de a se îndrepta spre Vest. Politicianul îi îndeamnă pe alegători să se gândească la faptul cum va arăta Republica Moldova dacă Ion Ceban va câștiga alegerile în Chișinău.

Traian Băsescu a îndemnat electoratul să fie responsabil, iar la 20 mai să facă alegerea corectă. El a mai spus că, dacă Maia Sandu ar fi candidat la alegerile locale din Chișinău, cu siguranță, partidul al cărui președinte de onoare este o susținea.

Traian Băsescu a salutat inițiativa unor moldoveni din diasporă de a veni acasă, la Chișinău, pentru a vota candidatul PUN la funcția de primar general al municipiului Chișinău și a nu permite venirea socialiștilor în fruntea Primăriei.

Am mai scris la această rubrică, nu chiar de mult, că Chișinăul nu a aparținut niciodată filorușilor, oamenilor Moscovei. Deși s-au străduit să „ocupe” capitala și Voronin, cu oamenii săi, și alți ortaci, însă fără sorți de izbândă. Este adevărat, în cele mai multe scrutine locale, dreapta nu era atât de fărâmițată ca acum. Pare-se că prea mulți „salvatori” s-au repezit să scoată capitala din impas, pe când lucrurile merg oricum înainte de la sine… Dacă nu există găinării, hoții... 

 

 

Lasă un comentariu