Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Renato Usatîi acuză președintele și prezintă o serie de acte

Renato Usatîi acuză președintele și prezintă o serie de acte Recomandat

10 Februarie 2019 - 

Liderul Partidului Nostru, fostul primar de Bălți Renato Usatîi, l-a acuzat pe Igor Dodor într-un live pe Facebook că acesta ar fi luat bani de la Ilan Șor, în anul 2013-2014.

Se întâmplă la câteva zile de la declarațiile personale ale lui Șor, când primarul de Orhei a spus că șeful statului ar fi călătorit anterior cu avionul săi, s-ar fi folosit de mașinile și de casa lui Șor. 

Drept dovadă, Usatîi a pus pe Facebook și niște acte în care s-ar confirma plata de către Șor a unor zboruri de-ale lui Dodon.

„Văd că de când eu lipsesc, s-a activizat Șor. (...) Nu vorbim azi cine e Șor, vorbim de faptul că Șor are multe comprimate pe Dodon. Astăzi poate lui Șor nu-i permit să scoată tot comprimatul pe Dodon, poate Plahotniuc așteaptă când îi va trebui PSRM iar pe Dodon va trebui să-l închidă. (...) Căutam altceva, dar am găsit așa un lucru: Dodon când lua de la mine bani pentru politică, în 2015, el lua și de la Șor, dar mie îmi jura că eu sunt unicul care-l ajută”, a spus Usatîi întrun live pe facebook.

Usatîi a declarat că are și dovezi. „Am în mâini niște invoice-uri pentru achitarea unor zboruri aeriene din Chișinău la Moscova, pe numele lui Dodon” a spus Usatîi, ulterior postându-le și pe Facebook. Potrivit politicianului, achitările s-au făcut în perioada în care Dodon părăsise PCRM.

„Știți cum în America sunt cluburi de alcoolici anonimi. Intră oamenii și se confesează și restul îi aplaudă. Așa și la noi trebuie să fie. „Hello, my friends, mă cheamă Ilan Șor, eu am dat bani lui Dodon”. Iar restul aplaudă. Tot așa și cu Platon, eu tot acolo o să intru. Trebuie să recunoști greșelile trecutului”, a glumit Usatîi.

Amintim că la început de februarie, Ilan Șor spunea că președintele Igor Dodon ar fi beneficiat de mai multe favoruri din partea lui. El spune că șeful statului ar fi călătorit anterior cu avionul primarului degrevat de Orhei, s-ar fi folosit de mașinile și de casa lui Șor. Acesta a spus că a luat decizia de a face publice aceste lucruri după ce familia sa ar fi fost amenințată cu dosare în Rusia, la rugămintea lui Igor Dodon. Președinția a negat acuzațiile, menționând că ele „trebuie tratate exclusiv în context electoral.

 

Lasă un comentariu