Evenimentul zilei

Joi02202020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Președintele CCRM, Marian Lupu, a discutat cu reprezentanții Delegației UE în Moldova

Președintele CCRM, Marian Lupu, a discutat cu reprezentanții Delegației UE în Moldova

15 Februarie 2019 - 

În cadrul întrevederii Președintele CCRM, Marian Lupu, a remarcat importanța asistenței tehnice, oferite de către experții externi prin intermediul proiectelor implementate din fondurile UE, mulțumind pentru suportul acordat și susținerea consolidării instituționale.

Instituția dispune de o echipă de profesioniști, de o lege organică care stipulează independența și autonomia instituției supreme de audit, iar conducerea CCRM depune eforturi pentru a consolida potențialul Curții de Conturi și de a minimiza slăbiciunile instituționale, a declarat Președintele CCRM.

Ekaterina Yakovleva, manager de proiecte din cadrul Delegației UE în Moldova, a informat despre rezultatele suportului oferit de experți în ultimii ani, vorbind, în special, despre asistența tehnică pentru consolidarea capacităților de audit financiar, oferită de către expertul Kevin Suttie. De asemenea, au fost puse în discuție așteptările Curții de Conturi de la proiectul de asistență tehnică, care v-a fi implementat și în anul curent.

Petru Rotaru, membrul Curții de Conturi, a vorbit despre angajamentele instituționale privind implementarea procesului de certificare, demarat în anul curent, importanța implicării expertului în desfășurarea instruirilor pentru auditori, precum și despre eventualele domenii de suport din cadrul proiectului.

Menționăm, că Kevin Suttie, expert pe termen scurt în cadrul proiectului UE „Asistență tehnică pentru îmbunătățirea calității auditului regularității și auditului performanței desfășurate de Curtea de Conturi a Republicii Moldova”, acordă suport în cadrul celei-i de-a 7 misiuni desfășurate la Chișinău. Obiectivul misiunii curente este acordarea suportului echipelor de audit-pilot la etapa de planificare a misiunilor de audit.

Lasă un comentariu