Evenimentul zilei

Sam02292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Dorin Chirtoacă se implică în campania electorală de săptămâna viitoare

Dorin Chirtoacă se implică în campania electorală de săptămâna viitoare

31 Octombrie 2014 - 

Primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă revine pe lista electorală a Partidului Liberal.

Edilul a anunţat că va depune cererea de degrevare din funcţie la mijlocul săptămânii viitoare, pentru că vrea mai întâi să vadă care vor fi reacţiile după aplicarea hotărârii ce vizează schimbarea itinerarelor microbuzelor din capitală, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a anunţat, într-o conferinţă de presă, că după alegerile din 30 noiembrie va iniţia discuţiile despre constituirea unei noi coaliţii de guvernământ, cu un plan destinat dezvoltării municipiului Chişinău. Edilul are 10 puncte pe care le va înainta.

Dorin Chirtoacă va propune descentralizarea efectivă a administraţiei publice, dar şi crearea unui fond de dezvoltare a capitalei, mai exact să se ofere cel puţin 10% din resursele externe care ajung în Moldova pentru rezolvarea problemelor din Chişinău, deoarece aici este concentrată o treime din populaţia ţării.

Dorin Chirtoacă va cere strămutarea gărilor auto din oraş şi lichidarea pieţelor, delimitarea proprietăţilor statului de cele ale capitalei şi soluţionarea problemelor cu taxele locale. Printre propuneri se regăseşte şi atragerea reţelelor internaţionale de comerţ, reabilitarea râului Bâc, reformarea serviciilor comunale şi soluţionarea problemelor legate de deşeuri. „Voi solicita ca aceste puncte să fie incluse în programul de guvernare”, a subliniat primarul.

Dorin Chirtoacă a adăugat că va rezolva problemele municipiului Chişinău fie din fotoliul de primar general, fie aflându-se în Guvern, făcând referire la faptul că PL îl vede în funcţia de premier.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu