Evenimentul zilei

Lun10212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Demiteri la Guvern: Lilia Palii, Ion Sula și Vladimir Baldovici, eliberați din funcție

Demiteri la Guvern: Lilia Palii, Ion Sula și Vladimir Baldovici, eliberați din funcție Recomandat

20 Iunie 2019 - 

Vladimir Baldovici a fost eliberat din funcția de director al Agenției Proprietății Publice (APP), în baza cererii depuse, printr-o decizie aprobată de noul Guvern, scrie IPN.

Premierul Maia Sandu a cerut ca toate privatizările anunțate de APP să fie temporar stopate, să se procedeze la o investigație profundă a procesului de privatizare desfășurat în ultimii ani și, în special, în ultima perioadă. Dacă se vor depista tranzacții ilegale, netransparente, vor fi anulate, iar persoanele vinovate vor fi trase la răspundere.

Executivul a decis încetarea rapoartelor de serviciu și cu Lilia Palii, secretar general al Guvernului. Interimatul va fi asigurat de Roman Cazan, secretar general adjunct al Guvernului.

În aceeași ședință, cabinetul de miniștri a aprobat eliberarea din funcție a lui Simion Carp, secretar general de stat la MAI, Ion Sula, director general interimar al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). De asemenea, s-a decis că atribuțiile directorului general CNAM să fie îndeplinite temporar de Iurie Osoianu.

Tot astăzi, executivul a rechemat-o pe Cristina Balan, ambasador al Republicii Moldova în SUA și Mexic.

Premierul Maia Sandu a subliniat că funcționarii care s-au implicat în politică și au slujit vechiul regim vor trebui să plece. Cei care și-au făcut cinstit datoria nu-și vor pierde funcțiile, își vor continua activitatea fără să fie intimidați.

Lasă un comentariu