Evenimentul zilei

Lun10212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Vlad Filat, despre demisia lui Plahotniuc: „El de trei ori a plecat, să nu uitați”

Vlad Filat, despre demisia lui Plahotniuc: „El de trei ori a plecat, să nu uitați”

24 Iunie 2019 - 

„Plahotniuc a plecat, sistemul a rămas”. Astfel a comentat ex-premierul Vlad Filat decizia magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, prin care a fost respinsă cererea de recuzare a judecătorilor Andrei Niculcea și Sergiu Lazari, cărora le-a fost repartizată spre examinare cea de-a doua cerere de revizuire a procesului în care a fost condamnat în primul dosar, scrie IPN.

Apărarea fostului premier a menționat în instanță că cererea de recuzare a fost înaintată pe motiv că cei doi judecători, Andrei Niculcea și Sergiu Lazari, au participat la examinarea dosarului lui Vlad Filat și la pronunțarea sentinței de condamnare la nouă de închisoare.  

„Eu nu cred și nimeni nu o să mă convingă că un judecător care a participat la execuția mea în cadrul aceluiași așa-numit proces Filat este în stare acum să-și revadă propria decizie. Din simplul motiv că aceasta ar însemna redeschiderea dosarului și readministrarea anumitor probe care ar răsturna totalmente tot ce înseamnă așa-numita acuzare”, a declarat Vlad Filat în ședința de judecată.

Întrebat cum comentează decizia lui Vlad Plahotniuc de a pleca de la șefia Partidului Democrat, Vlad Filat a răspuns: „Da ce el a fost politician? El nu a fost niciodată politician. El de trei ori a plecat, să nu uitați. Acum trebuie să ne gândim când revine”.

Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. În prezent își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Fostul premier este cercetat și într-un alt dosar penal, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Vlad Filat pledează nevinovat.

Lasă un comentariu