Evenimentul zilei

Joi02202020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Moldovenii cu cetăţenie română au votat pentru relaţii mai strânse cu UE

Moldovenii cu cetăţenie română au votat pentru relaţii mai strânse cu UE

03 Noiembrie 2014 - 

Circa 22 de mii de cetăţeni din Republica Moldova, care deţin cetăţenie română, şi-au exprimat opţiunea de vot în cadrul alegerilor prezidenţiale din România.

 

Aceştia au spus că au venit să voteze pentru relaţii mai strânse cu România şi cu UE, pentru păstrarea identităţii, a neamului şi a culturii române. Totodată, oamenii au spus că îşi doresc ca noul preşedinte al României să fie un om cumsecade, bun şi care să ajute Moldova să se integreze în Europa.

Secţiile de votare au fost deschise de la ora 7.00 până la 21.00. Unii cetăţeni au spus că au stat ore întregi la rând pentru a-şi exercita dreptul la vot, iar alţii nu au reuşit să voteze. Aproape 100 de oameni nu au reuşit să ajungă în cabina de vot la Ambasada României. În Moldova în total au fost deschise 21 de secţii de votare, dintre care 4 la Chişinău.

Biroul Electoral Central de la Bucureşti a înregistrat 14 candidaţi în cursa prezidenţială. După centralizarea a 56,21 % din procesele verbale, Victor Ponta, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) - Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) - Partidului Conservator (PC), a obţinut 39,57 % din voturi, fiind urmat de Klaus Iohannis, candidat al Alianţei Creştin Liberale (ACL), cu 30,19 %, şi de independentul Călin Popescu Tăriceanu, cu 5,83%.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu