Evenimentul zilei

Joi04022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Iurie Leancă propune crearea unui fond pentru susţinerea veteranilor

Iurie Leancă propune crearea unui fond pentru susţinerea veteranilor

03 Noiembrie 2014 - 

Premierul Iurie Leancă a lansat un set de iniţiative în sprijinul veteranilor care au luptat pentru integritatea şi independenţa Republicii Moldova. Una din măsuri se referă la crearea unui fond pentru susţinerea acestora. Despre aceste măsuri a discutat prim-ministrul la o întâlnire cu veteranii.

„Cred că a venit timpul să trecem la mai multe fapte. Iată de ce lansez iniţiativele cu genericul comun: „Sacrificiul merită respect”, care urmează să readucă respectul binemeritat al statului şi al societăţii pentru veterani. Este o abordare complexă în relaţia cu veteranii, pe care o atestăm pentru prima dată”, a subliniat şeful Cabinetului de miniştri.

În context, s-a mai spus că este necesară implicarea autorităţilor publice, dar şi a organizaţiilor de veterani care să facă mai eficientă activitatea Consiliului naţional pentru problemele participanţilor la conflictele armate. E necesară perfecţionarea Regulamentului de activitate a acestuia, crearea unui centru unic de asistenţă juridică a veteranilor etc. Totodată, şeful executivului a menţionată că este necesar să fie elaborate proiecte comune cu organizaţiile veteranilor de peste hotare şi deschiderea de către veterani a unui fond pentru susţinerea lor.

„Aceste iniţiative, care urmează să fie puse în aplicare în următorii patru ani, vor face din protecţia socială a veteranilor o prioritate pentru guvernare, dar şi o oportunitate de a folosi potenţialul enorm pe care îl au veteranii întru consolidarea statalităţii ţării noastre”, a adăugat Iurie Leancă. În Moldova, sunt înregistraţi aproape 26 de mii de veterani ai războiului de la Nistru. La discuţii au mai participat veteranii conflictului armat din Afganistan şi participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu