Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Un număr de 23 de candidați au depus dosarele de participare la concursul pentru selectarea judecătorilor din partea guvernului la Curtea Constituțională

Un număr de 23 de candidați au depus dosarele de participare la concursul pentru selectarea judecătorilor din partea guvernului la Curtea Constituțională Recomandat

15 Iulie 2019 - 

Lista candidaților a fost publicată luni, 15 iulie, pe pagina oficială a guvernului. Potrivit instituției, până la 19 iulie curent, cetățenii Republicii Moldova, reprezentanții societății civile, mass-media sau orice altă persoană interesată pot exprima opinii scrise în privința candidaților.

Opiniile anonime nu vor fi luate în considerare.
Concursul a fost organizat după ce la sfârșitul lunii iulie, magistrații Curții Constituționale au demisionat in corpore. Premierul Maia Sandu a anunțat atunci că guvernul va desemna prin concurs cei doi judecători la Înalta Curte. Ulterior, cabinetul de miniștri a aprobat regulamentul de organizare a concursului.
Un concurs similar a fost organizat și de parlament. Și în acest caz, numărul persoanelor care au depus actele este de 23. Dosarele candidaților pot fi analizate pe pagina oficială a legislativului. Termenul de prezentare al actelor a expirat vineri, 12 iulie.
Curtea Constituțională este constituită din șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt desemnați de parlament, doi de guvern și doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Lasă un comentariu