Evenimentul zilei

Ma01282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Liberalul Dorin Chirtoacă a anunțat astăzi că va participa la alegerile parlamentare în circumscripțiile 33 și 50

Liberalul Dorin Chirtoacă a anunțat astăzi că va participa la alegerile parlamentare în circumscripțiile 33 și 50

15 Iulie 2019 - 

Chirtoacă a precizat că, de acum în acolo, va participa la toate alegerile, fie locale, parlamentare sau prezidențiale, pentru a prezenta documente alegătorilor ce demonstrează implicarea unor reprezentanți ai actualei clasei politice în mai multe „hoții”, inclusiv în devalizarea sistemului bancar.

„Voi candida peste tot. Voi candida pentru funcția de primar general al capitalei la 20 octombrie curent, voi candida în circumscripțiile 33 și 50 la parlamentare. Totodată, voi candida și la alegerile prezidențiale. Voi prezenta peste tot adevărul despre furturile care au avut loc”, a precizat Chirtoacă.
Amintim că Dorin Chirtoacă a candidat la alegerile parlamentare în circumscripția 32. Acesta a acumulat mai puțin de o treime din voturile obținute reprezentantul PAS, Mihai Popșoi. Popșoi a învins cu 9.865 de voturi, în timp ce Chirtoacă a luat 3.035 de voturi, clasându-se pe locul patru în preferințele alegătorilor din suburbiile nordice ale municipiului Chișinău. În același timp, ocupanta locului doi, socialista Svetlana Popa, a luat 6.512 voturi, iar democrata Nina Costiuc, de pe locul trei, a acumulat 5.201 voturi.
De menționat că și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, nu a exclus faptul că va candida la alegerile parlamentare în circumscripțiile 33 și 50. Acesta a spus că e mai dificil în să candideze în circumscripția 50, dar circumscripția 33, unde mandatul de deputat a fost câștigat de Andrei Năstase, este mai accesibilă. Deocamdată nu se știe când vor avea loc alegeri în cele două circumscripții uninominale.

Lasă un comentariu