Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Dorin Recean despre reforme şi corupţie în MAI

Dorin Recean despre reforme şi corupţie în MAI Recomandat

04 Noiembrie 2014 - 

Ministrul de Interne, Dorin Recean, susţine că reformele demarate în Ministerul de Interne decurg cu succes, dar şi recunoaşte existenţa corupţiei în sistem. Declaraţii în acest sens Dorin Recean le-a lansat în cadrul emisiunii „Ochiul public” de la postul de televiziune „Noroc TV”.

 

„Majoritatea poliţiştilor muncesc foarte mult, riscă şi îşi sacrifică viaţa. Dar avem şi mulţi dintre cei care iau mită şi avem încă mult de lucrat pentru a-i elimina din sistem”, a spus ministrul de Insterne.

Dorin Recean consideră că reforma iniţiată în sistemul poliţienesc reprezintă un succes şi este apreciată de către cetăţeni. „Pentru noi este important cum ne apreciază cetăţeanul. Dacă în 2009 sondajele arătau că 24 la sută din populaţie are încredere în poliţie, acum numărul celor care au încredere a sporit cu până la 36 la sută. Iar cei care nemijlocit au solicitat ajutorul poliţiei au încrede în ea în proporţie de peste 70 la sută”, a precizat ministrul.

Dorin Recean consideră că una din cele mai mare realizări ale sale este eliminarea implicării politicului în activitatea poliţiei. „În urma reformei noi am separat politicul de activitatea poliţiei. Am fost criticat, am suportat atacuri din mai multe părţi, dar am rămas neclintit pe poziţiile mele. Prin intermediul structurilor politice de la noi au încercat să mă influenţeze autorităţi criminale, unele care locuiesc peste hotare. Au dorit să preia ei controlul asupra situaţiei, dar nu le-a reuşit”, a precizat ministrul de Interne.

În cadrul aceleaşi emisiuni, Dorin Recean a spus că nu a renunţat la poliţiştii care în perioada guvernării comuniste au executat ordinele conducerii de atunci. „Noi apreciem omul după nivelul de eficienţă şi integritate. Dacă persoana are succese în lupta cu criminalitatea şi nu ia mită, noi nu vom renunţa la astfel de persoane. Nu ne interesează convingerile politice ale poliţiştilor”, a precizat Recean.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu