Evenimentul zilei

Joi04022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Sergiu Mocanu face de dezvăluiri despre activitatea sa în funcţia de consilier prezidenţial

Sergiu Mocanu face de dezvăluiri despre activitatea sa în funcţia de consilier prezidenţial

04 Noiembrie 2014 - 

Liderul comunist, Vladimir Voronin, a încercat să împiedice în timp ce deţinea fotoliul de preşedinte al Republicii Moldova, aderarea României la Uniunea Europeană. Acuzaţia a fost făcută de către liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, în cadrul dezvăluirilor despre activitatea sa în calitate de consilier al fostului preşedinte comunist făcute la emisiunea„Politica” de la postul de televiziune „TV 7”.

 

Potrivit lui Sergiu Mocanu, relaţiile cu România deveniseră în perioada de preaderare a acestea la UE foarte dificile, acest lucru fiind „meritul” conducerii de vârf de la Chişinău. „Vladimir Voronin, ajutat de cel mai apropiat consilier al său de atunci, Mark Tkaciuk, trăgeau sforile din culise pentru a împiedica integrarea europeană a României. Cei doi sperau ca Republica Moldova să intre în UE. Astfel, au pornit un război necruţător de discreditare împotriva României”, a mărturisit  Mocanu.

Liderul Mişcării Antimafie a mai spus că fiind în funcţia de consilier, s-a comportat ca un „agent secret”. Am făcut tot ce am putut atunci pentru reabilitarea relaţiei cu România şi consider că am reuşit să salvez această relaţie”, a spus Mocanu.

Sergiu Mocanu a precizat că a acceptat propunerea de a lucra în calitate de consilier prezidenţial atunci, când exista pericolul semnării „Planului Kozak”, dar a plecat după ce a deconspirat „schemele mafiotice ale lui Vlad Plahotniuc şi Oleg Voronin”. „A fost întâmplător. Eu mă aflam în instituţia prezidenţială, iar Voronin era într-o mare dilemă privind semnarea „Planului Kozak”, după ce i s-au promis 250 de milioane de dolari. Am acceptat să-i fiu consilier pentru că vroiam să salvez Republica Moldova, dar şi România de intrigile ţesute de Voronin şi Tkaciuk”, a adăugat Mocanu.

Sergiu Mocanu a spus că vrea să-i bage la închisoare pe Vladimir Voronim, Vlad Filat şi Vladimir Plahotniuc, iar pentru aceasta are nevoie de tribuna parlamentară, din care considerente s-a lansat în campan

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu