Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Alexandru Slusari cere dosar pe numele lui Plahotniuc, în urma unei tranzacţii dintre acesta şi Platon

Alexandru Slusari cere dosar pe numele lui Plahotniuc, în urma unei tranzacţii dintre acesta şi Platon Recomandat

02 August 2019 - 

Preşedintele Comisiei de anchetă privind investigarea furtului miliardului a cerut Procuraturii să deschidă dosar penal pe numele fostului lider Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pe care îl acuză de evaziune fiscală şi de spălare de bani în urma unei tranzacţii dintre aceste şi Veaceslav Platon.

„Tranzacţia între Plahotniuc şi Platon în decembrie 2011. Oficial compania OTIV Prime Holding obţine 75 milioane dolari. Neoficial - plus 5 milioane dolari pentru alta firma, controlată de Plahotniuc. Tranzacţia foarte suspectă, după schema de mişcare a banilor. Cu implicarea unei bănci din Republica Moldova, băncilor din Elveţia şi companiei din Panama, care figurează în raportul Kroll. Cu folosirea unui contract fictiv de procurare a lemnului, încheiat un an în urmă a tranzacţiei respective. Totodată, sunt foarte curios dacă rezidentul Republicii Moldova Vladimir Plahotniuc a achitat în bugetul statului nostru impozit pe venit în suma de 9,6 milioane dolari SUA”, a scris pe pegina de facebook Alexandru Slusari.

Lasă un comentariu