Evenimentul zilei

Sam12072019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Năstase: „Dacă crede cineva că poate prelua instituțiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greșește”

Năstase: „Dacă crede cineva că poate prelua instituțiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greșește” Recomandat

13 August 2019 - 

Ministrul de Interne și co-președintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău că exemplu dat de Vlad Plahtoniuc, privind capturarea și partajarea politică a funcțiilor-cheie în stat, nu se va mai repeta.

Trebuie să vă asigur că atât timp cât sunt eu prin preajmă, derapajele care s-au produs, cu tot felul de ”plahotniuci”, nu se vor mai produce în țara asta. Dacă crede cineva că poate prelua, pe exemplul lui Plahotniuc, instituțiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greșește. Vă asigur că și eu, și Maia Sandu, vom veghea foarte atent ca aceste lucruri să nu se producă. Deocamdată, nu avem motive să credem că se întâmplă. Cel puțin la suprafață, nu se vede nimic. În momentul în care vom sesiza un asemenea comportament, va fi făcut public fără nicio ezitare”, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Radio Chișinău.

El a mai dat asigurări că în interiorul blocului ACUM nu există tensiuni și că actuala guvernare este preocupată de combaterea corupției și reclădirea statului de drept, fără a se pune accentul pe temele geopolitice.

Ceea ce ne preocupă pe noi este altceva decât geopolitica. Prioritățile actualei guvernări, și vorbesc întâi de toate de Blocul ACUM, transcend granițele dintre opiniile opuse ale forțelor care fac parte din această majoritate, formată din Blocul ACUM și PSRM, asta însemnând combaterea corupției, reclădirea statului de drept, instaurarea plenară a drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor, iar toate astea nu țin de geopolitică. (…) În ce privește Platforma Demnitate și Adevăr și întreg Blocul ACUM, noi rămânem ancorați pe dimensiunea pro-europeană, este foarte clar că ne dorim un parteneriat strategic cu România și ne dorim să-l dezvoltăm, dar nu strigând pe la colțuri, nu prin retorică, o să-l dezvoltăm prin fapte concrete”, a declarat Andrei Năstase.

Lasă un comentariu