Imprimă această pagină

Alexandru Slusari îl critică din nou pe Iurie Leancă Recomandat

14 August 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari, aduce acuzații dure în adresa fostului prim-ministru, Iurie Leancă, care în anul 2014 a decis acordarea garanțiilor de stat pentru acoperirea fraudei bancare.

Potrivit lui Slusari, analiza Comisiei a demonstrat foarte clar că Leancă a cedat gratis 23% din acțiunile unei bănci de importanță sistemică și a permis unui grup de acționari suspecți să ia sub control această bancă.
„De ce a făcut acest lucru? Că așa l-a sfătuit prietenul lui de atunci Vlad Filat și așa a înțeles el raportul Comisiei Reidman, care nici nu a fost aprobat de către Parlament și care juridic nu conținea asemenea recomandare. Totodată, posesor de mai multe limbi Iurie Leancă nu a găsit timp să vorbească în română sau engleză cu colegul lui, ministru finanțelor, cu reprezentanții FMI și Băncii Mondiale, cu conducerea CNA și SIS, care toți împreună nu erau de acord cu ideea emisiunii suplimentare”, spune Slusari.

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite