Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică PLAHOTNIUC a apărut din nou pe radar: ce cetățenie are mai nou acesta și unde și-a mutat afacerile

PLAHOTNIUC a apărut din nou pe radar: ce cetățenie are mai nou acesta și unde și-a mutat afacerile Recomandat

17 August 2019 - 

Deși nu se cunoaște nimic despre el de circa două luni de zile,  Vladimir Plahotniuc și-a deschis la 4 iunie o companie în Marea Britanie denumită „ANY SIZE TIRE REPLACEMENT 24/7 LTD”, potrivit site-ului de evidență a companiilor din Marea Britanie.

Potrivit datelor oferite autorităților britanice, adresa lui Plahotniuc din Marea Britanie este 5 St. Marys Terrace, London, într-un cartier de elită din capitala țării. El figurează ca director al acestei companii, notează Cotidianul.md

Mai nou, Vladimir Plahotniuc a devenit cetățean ceh. Este născut în februarie 1966, nefiind furnizată data exactă. Cetățeanul moldovean Vladimir Plahotniuc este născut, potrivit datelor din pașaport, la 1 ianuarie 1966.

Totuși, data sa reală de naștere ar fi 28 decembrie 1965, acesta sărbătorindu-și de obicei ziua de naștere anume în această zi.

Pentru prima dată despre cetățenia cehă a lui Plahotniuc a vorbit deputatul Dumitru Alaiba. Atunci finul său de cununie, Andrian Candu, a cărui soție este cetățeană a Cehiei, a declarat că nu știe dacă nașul său deține și cetățenia acestui stat.

Plahotniuc mai deține și cetățeniile Federației Ruse și României.

Lasă un comentariu