Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Start în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie

Start în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie Recomandat

19 August 2019 - 

Fiecare candidat la alegerile locale din 20 octombrie poate intra începând de astăzi în campania electorală, după ce fiecare se va înregistra în calitate de concurent electoral.

Potrivit programului aprobat de Comisia Electorală Centrală, până la 1 septembrie urmează a fi stabilite locul și timpul pentru primirea documentelor în vederea înregistrării candidaților la funcțiile de consilieri raionali și municipali în consiliile municipale Bălți și Chișinău, precum și de primar general în cele două municipii.

Până la 11 septembrie, urmează să fie luată decizia cu privire la stabilirea locului și timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcțiile de consilieri sătești/comunali, orășenești/municipali și de primari ai localităților.

Din 14 septembrie, este planificată constituirea secțiilor de votare, iar până pe 26 septembrie, trebuie să fie constituite și birourile electorale ale secțiilor de votare.

Amintim că la 20 octombrie vor avea loc și alegeri parlamentare noi în cele patru circumscripții uninominale în care Maia Sandu (50 Europa de Vest), Andrei Năstase (33 Chișinău), Vlad Plahotniuc (17 Nisporeni) și Viorel Melnic (48 stânga Nistrului) și-au depus mandatele.

Lasă un comentariu