Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Se întărește parteneriatul strategic: primul document comun SUA-România după 10 ani. Ce a semnat Klaus Iohannis împreună cu Donald Trump

VIDEO// Se întărește parteneriatul strategic: primul document comun SUA-România după 10 ani. Ce a semnat Klaus Iohannis împreună cu Donald Trump Recomandat

21 August 2019 - 

Președinții Klaus Iohannis și Donald Trump au adoptat, la Casa Albă, o declarație comună privind întărirea relațiilor România-SUA.

Media

B1 TV

Potrivit documentului oficial, România și Statele Unite recunosc că „securitatea energetică este securitate națională”. Mai mult decât atât, cele două țări vor încerca să evite riscurile de securitate „care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G”, relatează Digi24.

Totodată, documentul se referă și la lupta împotriva corupției, iar „resursele de gaze naturale din România au potențialul de a crește prosperitatea statelor noastre, precum și de a întări securitatea energetică a Europei”.

Declarația Comună a Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump:

„Ca Președinți ai României și Statelor Unite ale Americii, acționăm împreună, ca prieteni și aliați, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust și durabil. Prin parteneriatul nostru, care se aprofundează, vom crea noi oportunități pentru creșterea securității, dezvoltării și prosperității, și pentru a răspunde mai bine provocărilor și responsabilităților globale pe care le împărtășim.

Rememorăm Revoluția din Decembrie de acum 30 de ani, când românii curajoși au înlăturat o dictatură brutală și au îndreptat țara pe calea democrației, a statului de drept și a economiei de piață. Anul acesta am marcat, de asemenea, cu mândrie, și aniversarea a 15 ani de la aderarea României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Lasă un comentariu