Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Dodon forțează mâna ACUM: ce spune în privința colaborării pe mai departe a coaliției de guvernământ

Dodon forțează mâna ACUM: ce spune în privința colaborării pe mai departe a coaliției de guvernământ Recomandat

21 August 2019 - 

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor s-a reunit, miercuri, într-o ședință în care au discutat situația politică din Republica Moldova și pregătirea pentru alegerile locale din 20 octombrie.

Igor Dodon, lider de facto al socialiștilor, care a participat la eveniment a declarat după ședință că majoritatea punctelor din acordul semnat u Blocul Acum la 8 iunie privind crearea unei majorități parlamentare au fost îndeplinite, astfel că urmează să fie încheiat un nou Acord:

"Acum trebuie să vedem ce va sta la baza colaborării pe mai departe. Am discutat despre elementele acordului, care trebuie să fie baza acordului politic ce urmează a fi semnat în timpul apropiat. Noi considerăm că trebuie să fie semnat un acord pentru ca să întelegem cum ne mișcăm mai departe. Vom acorda suport în continuare acestei majorități parlamentare, cu condiția că determinăm care sunt pilonii de bază a acestei guvernări. Sunt și unele semne de întrebare. Noi considerăm că trebuie să ne axăm mai mult pe salarii, pensii decât pe concursurile efectuate de dragul concursurilor sau să discutăm de unele numiri în funcție", a spus Igor Dodon.

În ultimul timp au apărut disensiuni între cele două componente ale majorității parlamentare, mai ales după alegerea socialistului Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale, care a fost criticată de către cei doi copreședinți ai Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.

Igor Dodon a mai afirmat că Ion Ceban este candidatul PSRM pentru funcția de primar al Chișinăului, dar că, oficial, candidații pentru municipiile Chișinău și Bălți vor fi anunțate după 30 august, iar candidaturile pentru funcțiile de primari și consilieri în alte localități vor fi anunțate după 9 septembrie, conform legislației.

Lasă un comentariu