Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Creștere a PIB-ului României: vezi valoarea și ce a spus premierul român despre acest fenomen

Creștere a PIB-ului României: vezi valoarea și ce a spus premierul român despre acest fenomen Recomandat

21 August 2019 - 

Economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări, cu o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) de 4,8%, seria ajustată sezonier, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat prim-ministrul român Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de guvern.

„Vin în continuare veşti bune din domeniul economic. Cifrele publicate recent de Institutul Naţional de Statistică şi de Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări. În primul trimestru al acestui an, ţara noastră a înregistrat o creştere a Produsului Intern Brut de 4,8%, seria ajustată sezonier, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, România a reuşit a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. De altfel, trimestrul II din 2019 este cel de-al cincilea trimestru în care înregistrăm creştere economică progresivă, de peste un procent de la un trimestru la altul. Este rezultatul măsurilor de sprijinire a mediului de afaceri şi de impulsionare a investiţiilor pe care le-am luat prin programul de guvernare", a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat în primele şase luni ale acestui an, investiţiile străine directe au crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. "De asemenea, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate peste 53.000 de noi locuri de muncă. Astfel, în prezent, în economia românească există peste 6,4 milioane de locuri de muncă active", a precizat Dăncilă.

 

Lasă un comentariu