Imprimă această pagină

Maia Sandu despre deschiderea internațională. Detalii despre vizita pe care o va întreprinde peste Ocean Recomandat

23 August 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Maia Sandu a scris, vineri, pe contul său de Facebook, că relațiile cu partenerii occidentali ai R. Moldova încep să se dezghețe, după ce în ultimii ani au fost treptat înghețate de către fosta guvernare.

„Timp de mulți ani Republica Moldova a fost izolată pe plan internațional. Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică. Astăzi situația s-a schimbat. Toți cei mai importanți parteneri externi manifestă interes pentru Republica Moldova. Avem multe uși deschise, multe propuneri de parteneriat, sprijin și deschidere. În acest context, văd o dezvoltare fără precedent a relațiilor noastre cu SUA”, a scris ea.

Maia Sandu a oferit și o serie de detalii despre vizitele bilaterale pe care urmează să le facă în viitorul apropiat în SUA.

Săptămâna viitoare Republica Moldova va fi vizitată de către John Bolton, consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Faptul că un oficial de acest rang și domeniu vizitează țara noastră este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova.

Iar la începutul lunii septembrie merg într-o vizită în SUA, cu mai mulți membri ai guvernului, prioritățile noastre fiind aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă pentru cetățenii noștri la noi acasă. Sunt sigură că parteneriatul cu SUA ne va permite să înaintăm pe calea democrației și a progresului”, a mai scrie premierul.