Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Andrei Năstase:susține că astăzi a „reușit” să pună în mod oficial pe agenda FBI furtul miliardului

Andrei Năstase:susține că astăzi a „reușit” să pună în mod oficial pe agenda FBI furtul miliardului

17 Septembrie 2019 - 

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, aflat într-o vizită în SUA, anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a avut întrevederi cu înalți funcționari ai Biroului Federal de Investigații (FBI), primind asigurări că agenția „ne va oferi întreg sprijinul pentru ca în țara noastră să se facă, în sfârșit, dreptate”.

„Am avut, în debutul vizitei mele în Statele Unite ale Americii, întrevederi cu înalți funcționari ai FBI și am înmânat scrisoarea prin care le solicit partenerilor americani să ne ofere suportul plenar în localizarea și aducerea în fața justiției din Republica Moldova a tuturor celor care au comis aceste fărădelegi, începând cu Plahotniuc și Șor și toți complicii lor”, a scris Năstase.
Conform unui comunicat emis de Guvern, șefa Executivului de la Chișinău, Maia Sandu, întreprinde o vizită oficială în SUA, care a fost amânată anterior, în perioada 18-19 septembrie.
„Pe 18 septembrie premierul va avea o întrevedere cu secretarul de stat Michael R. Pompeo, pentru a discuta prioritățile în consolidarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA. Programul vizitei mai include o serie de întrevederi cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri din SUA, dar și cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți la Washington, D.C”, este menționat în comunicat.
Delegația Republicii Moldova, condusă de Maia Sandu, include şi alţi membri ai Guvernului: Andrei Năstase, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne; Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene; Natalia Gavrilița, ministru al Finanțelor; Vladislav Kulminski, consilierul premierului pe Afaceri Externe; Victoria Roșa, consilierul premierului pe Securitate și Apărare.

Lasă un comentariu