Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Igor Dodon a spus când ar putea să se întâlnească cu Zelenski

Igor Dodon a spus când ar putea să se întâlnească cu Zelenski Recomandat

23 Septembrie 2019 - 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că s-ar putea întâlni în curând cu noul șef al statului ucrainean, Vladimir Zelenski, în cadrul participării lor la sesiunea Adunării Generale a ONU.

Șeful statului moldovean a declarat acest lucru într-un interviu acordat ziarului rus Kommersant, transmite Noi.md.
Președintele Republicii Moldova a fost întrebat dacă intenționează să se întîlnească cu noul președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, care va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU, ca și Igor Dodon. „Iată, cel mai probabil, la ONU și ne vom întîlni”, a declarat șeful statului moldovean. „Adică există șanse ca primele negocieri dintre președintele moldovean și cel ucrainean să aibă loc la New York în viitorul apropiat?”, a fost întrebat șeful statului moldovean. „Sper că da. Sîntem pregătiți pentru asta”, a răspuns el. „Și partea ucraineană?”. ”Echipele noastre negociază, eu nu cunosc ultimele detalii”, a spus Igor Dodon. „Nu vă este frică că vi se va aminti de declarația precum că Crimeea este a Rusiei?”, a fost întrebat președintele Republicii Moldova.
„Trebuie să luăm în considerare poziția conducerii Republicii Moldova, care nu s-a schimbat în ultimii 28 de ani”, a subliniat șeful statului moldovean, explicînd: „Noi susținem suveranitatea Ucrainei și atît. Mergem mai departe”.Lasă un comentariu