Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ramona Mănescu și Nicu Popescu, au semnat miercuri, 9 octombrie, la Chișinău, un document comun de colaborare

Ramona Mănescu și Nicu Popescu, au semnat miercuri, 9 octombrie, la Chișinău, un document comun de colaborare Recomandat

09 Octombrie 2019 - 

Documentul prevede colaborarea în mai multe domenii: interconectare energetică, securitate, infrastructură de transport, cooperare în domeniul finanțelor, agricultură, justiție, educație, precum și în domeniul afacerilor interne.

Într-o conferință de presă comună cu omologul său de la Chișinău, ea a vorbit și despre importanța proiectului de interconectare energetică, care a va fi operațional în primăvară.
„Dacă vorbim de interconectarea energetică, ne referim ca gazoductul Iași-Ungheni, ca prim proiect în domeniul energiei. Este relevant pentru noi, pentru că în primăvara anului 2020, acesta va fi operațional sută la sută, care să asigure independența energetică a R. Moldova și ne dorim ca aceasta să fie începutul unei cooperări pe termen lung în domeniul energetic”, afirmă Ramona Mănescu.
La rândul său, Nicu Popescu, a declarat că la construcția gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău se înregistrează progrese semnificative. Acestea ar putea fortifica securitatea energetică a R. Moldova și vor permite, într-un viitor previzibil, „să intrăm într-o nouă fază istorică în care nu vom mai depinde de o singură sursă de gaz”, spune ministrul moldovean de Externe.
„Am discutat și despre necesitatea de a progresa în construcția mai multor poduri între R. Moldova și România. Construcția podului de la Ungheni e absolut prioritară și necesitatea de a ajunge la un numitor comun pentru a elimina tarifele pentru roaming”, a declarat Nicu Popescu.
Menționăm că, în cadrul vizitei sale la Chișinău, Ramona Mănescu are programată o întrevedere și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu.
Programul prevede, de asmenea, vizitarea șantierului de construcții la branșamentul Ungheni-Chișinău al gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, precum și a Sălii cu Orgă.

Lasă un comentariu