Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Preferații chișinăuienilor la alegerile din 20 octombrie: Câți cetățeni ar vota pentru Ceban și Năstase

VIDEO// Preferații chișinăuienilor la alegerile din 20 octombrie: Câți cetățeni ar vota pentru Ceban și Năstase Recomandat

14 Octombrie 2019 - 

Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru primarul general de Chișinău, 26,5% dintre chișinăuieni ar vota pentru candidatul PSRM, Ion Ceban, iar alți 21,4% îl vor susține pe Andrei Năstase, candidatul Blocului Electoral ACUM. Candidatul PL, Dorin Chirtoacă, fost primar, ar acumula 5,2% din voturile locuitorilor municipiului, relatează IPN.

Media

VC: privesc.eu

Potrivit unui sondaj prezentat luni, 14 octombrie, de către Comunitatea WatcDog.MD și CBS AXA, 8,7% dintre respondenți au declarat că nu vor participa la vot. 17,6% dintre respondenți sunt indeciși, iar 10,1% nu au dorit să spună numele candidatului pentru care își vor da votul.

Expertul WatchDog.MD Valeriu Pașa a menționat că în precedentele două sondaje s-a constatat o creștere rapidă a numărului votanților lui Ion Ceban, iar în acest sondaj, care este al treilea, numărul votanților a scăzut. De pe altă parte, susținătorii lui Andrei Năstase au crescut față de situația care a fost reflectată în sondajele trecute. Dorin Chirtoacă rămâne cu un scor neschimbat, iar Vladimir Cebotari (2,2%) este în scădere față de sondajul trecut.

În ceea ce privește votul pentru Consiliul municipal Chișinău, 29,8% dintre chișinăuieni vor vota echipa PSRM. 22,7% vor susține echipa Blocului ACUM, iar 3% echipa PL. Mandate în CMC ar putea avea PDM, Partidul Şor și PCRM.

Vasile Cantarji, sociolog CBS-AXA, a declarat că 74,6% dintre locuitorii municipiului au estimat că vor participa la alegerile de duminica viitoare. Diferențe notabile între bărbați și femei nu sunt. Vorbitorii de limba română manifestă un interes mai sporit pentru alegeri, față de vorbitorii de limba rusă. Față de primul sondaj, prezentat acum o lună, a sporit ponderea celor care neapărat vor participa la alegeri.

Interviurile au fost realizate la telefon și în teren. Marja de eroare este de +/-4,7%. Datele au fost colectate în perioada 5-13 octombrie.

 

Lasă un comentariu