Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ministrul Pavel Voicu participă la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est

Ministrul Pavel Voicu participă la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est

15 Octombrie 2019 - 

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, se află, în perioada 15-17 octombrie curent, la Bucureşti, unde participă la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est.

În cadrul activităţii, prezidată de ministrul adjunct al apărării din Albania, Petro Koçi, preşedinte al Comitetului de Coordonare al SEDM, sunt abordate subiecte ce vizează cooperarea militară, precum şi identificarea unor propuneri de consolidare a SEDM în contextul evoluţiei mediului de securitate din regiune.
SEDM reprezintă o iniţiativă regională, din care fac parte Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina.
SEDM a fost constituită în 1996 şi are drept scop intensificarea procesului de cooperare politico-militară regională şi consolidarea stabilităţii şi securităţii în Europa de Sud-Est.
Republica Moldova a fost admisă la SEDM în anul 2003 şi participă la reuniunile miniştrilor Apărării cu statut de observator.

Lasă un comentariu