Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Șefii instituțiilor publice care încalcă legea ar putea fi revocați din funcție

Șefii instituțiilor publice care încalcă legea ar putea fi revocați din funcție

18 Octombrie 2019 - 

Conducătorii instituțiilor aflate sub controlul administrației publice centrale, care nu își vor îndeplini corespunzător atribuțiile de serviciu, vor putea fi revocați din funcție. 

Deputatul fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco, a prezentat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, o inițiativă legislativă prin care se propun noi temeiuri pentru a responsabiliza șefii care nu vor își vor îndeplini obligațiunile de serviciu, relatează IPN.

Potrivit deputatului, în prezent conducători unui șir de autorități publice, precum Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Consiliul Audiovizualului, Autoritatea Națională de Integritate etc., nu pot fi eliberați din funcție deoarece legislația nu conține temeiuri pentru aceasta.

Sergiu Litvinenco a mai spus că fosta guvernare a aprobat legi prin care șefii acestor instituții publice au devenit inamovibili, a pus în funcții oamenii lor, care acum blochează activitatea coaliției de guvernare.

Deputatul ACUM a mai spus că aceeași inițiativă legislativă propune restructurarea Consiliului Concurenților și a Consiliului Audiovizualului. În raport cu CA se va propune micșorarea numărului membrilor de la nouă la șapte, iar în raport cu CC de la cinci la trei.

Inițiativa legislativă va fi înregistrată astăzi la Secretariatul Parlamentului.

 

Lasă un comentariu